Met grote verwachtingen werd Bert Steltenpool afgelopen zomer binnengehaald bij Spakenburg als prof van FC Volendam. De 24-jarige spits kreeg in de eerste seizoenshelft veel basisplaatsen, maakte regelmatig doelpunten, maar het vertrouwen ontbrak. ,,Ik werd vaak na zestig à zeventig minuten gewisseld en na de winterstop belandde ik op de bank. Dat gaat op een gegeven moment aan je knagen”, aldus de voormalig profvoetballer, die voor komend seizoen voor Quick Boys heeft gekozen.

Steltenpool, tot nu toe in de Derde Divisie goed voor tien goals, maakte na lang wikken en wegen begin april bekend te vertrekken uit Spakenburg. ,,Ik heb nog even getwijfeld, vandaar dat ik er pas zo laat mee kwam. Op een maandagavond maakte ik het bekend en de volgende ochtend hingen ze van Quick Boys al aan de telefoon. Geweldig natuurlijk.”

,,Er is ook wel contact geweest met clubs uit de Tweede Divisie, onder meer één uit de Bollenstreek. Maar Quick Boys behoort qua grootte van amateurclub tot de top vier à vijf van Nederland. Ze hebben een grote uitstraling. Een beetje vergelijkbaar met Spakenburg.”

,,Ik haal ook enorm veel plezier uit m’n werk. Dan maar wat lager voetballen.”

Zijn nieuwe club hield hem al langer in de gaten. De Katwijkers waren waarschijnlijk helemaal overtuigd toen de inwoner van Wervershoof (Noord-Holland) in september vorig jaar twee keer scoorde op Nieuw Zuid (0-3 winst). ,,Misschien wel. Maar ze volgden me al langer hoor, zeiden ze. Toen ik bij Volendam onder contract stond, speelde ik in mijn laatste jaar af en toe bij Jong Volendam mee. Zij zaten toen bij Quick Boys in de competitie.”

Derde Klasse
Steltenpool speelde tot vier seizoenen geleden gewoon in de Derde Klasse bij de plaatselijke vereniging Vooruitgang Vergt Wilskracht (VVW) uit zijn woonplaats Wervershoof. Een profbestaan had hij destijds al uit het hoofd gezet, maar net als zijn vader Eric, die eind jaren tachtig bij ‘de palingboeren’ tekende, kwam hij bij FC Volendam terecht. In het vissersdorp draaide de jonge aanvaller drie goede seizoenen in de Jupiler League. Zo werd hij zelfs één jaar clubtopscorer met twaalf competitiedoelpunten.

Na drie jaar besloot Steltenpool toch het profbestaan vaarwel te zeggen. ,,Ik had net m’n HBO afgerond en het bedrijf van m’n vader, waar ik al vanaf m’n twaalfde werk, was enorm aan het groeien. Nog steeds trouwens. Dus ik heb toen voor werk gekozen. Het was even lastig, maar je moet rationeel blijven. Ik haal ook enorm veel plezier uit m’n werk. Dan maar wat lager voetballen.”

,,Het kan een groot feest worden. Het is alleen zuur dat ik zelf mijn bijdrage niet heb kunnen leveren na de winterstop.”

De Noord-Hollander bouwt op dit moment een nieuwe locatie op voor het bedrijf, dat de op- en overslag regelt voor noten en zaden. ,,We hebben 27 vrachtwagens en twaalfduizend vierkante meter aan opslagruimte. In een jaar tijd zijn we verdubbeld. Dan heb je geen tijd meer voor een profbestaan.”

Tweede Divisie
Zaterdagmiddag kan Steltenpool de titel in de Derde Divisie pakken met Spakenburg als een punt wordt gepakt in Sneek bij ONS. Het kan eigenlijk niet meer misgaan voor de aanstaande kampioen. ,,We kloppen nog even af”, lacht Steltenpool, die sowieso op de bank begint vanwege lichte blessure aan zijn knie. ,,Het kan een groot feest worden. Mooi om mee te maken. Het is alleen zuur dat ik zelf mijn bijdrage niet heb kunnen leveren na de winterstop.”

Met Quick Boys wil de aanvaller precies hetzelfde als met Spakenburg. ,,Promoveren naar de Tweede Divisie. Dat is echt een uitdaging!”

Foto: Quick Boys

Lees ook: ‘Plat (vv Katwijk): ,,Kozakken Boys is geen Real Madrid”’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)