Het was een opvallend gezicht langs de lijn bij Quick Boys afgelopen zaterdagmiddag tijdens de derby tegen SJC (2-0). Erik Assink ontbrak wegens ziekte op de bank bij de Katwijkers en dus nam Derek van der Plas, diens assistent-trainer, de honneurs waar. De oud-speler van de club genoot zichtbaar van de verantwoordelijkheid die hij kreeg en heeft de stiekeme droom om in de toekomst als hoofdtrainer op de bank te zitten op Nieuw-Zuid. 

Toeval of niet: Van der Plas mocht het afgelopen zaterdagmiddag direct opnemen tegen een oude bekende: Sjaak Polak. De trainer van de Noordwijkers was in het verleden eindverantwoordelijk bij het tweede elftal van Quick Boys en zijn assistent-trainer was toen Derek van der Plas. Het was dus het treffen tussen de leerling en de meester, waarin de leerling uiteindelijk de drie punten mee naar huis nam.

Ziek
Toch was het allerminst zeker dat de Katwijker op de bank zou zitten tegen SJC. Erik Assink meldde zich die donderdag daarvoor ziek en had goede hoop dat hij twee dagen later weer op de bank kon zitten. ,,Volgens mij kreeg Erik op zaterdagochtend een buikgriepje waardoor hij sowieso een streep moest zetten door deze wedstrijd”, zei Van der Plas over de oorzaak waarom hij op de bank zat.

,,Alles wat we tijdens de wedstrijden deden, was van te voren afgesproken met Erik. Natuurlijk kan je wissels of iets dergelijks zelf bepalen, maar we doen het als gehele staf met elkaar.” De oud-speler van Quick Boys zag dat zijn ploeg moeite had om de defensie van de promovendus open te breken. Na een treffer kort na rust van Kay Tejan was de ban gebroken en kon de thuisploeg uitlopen naar een hogere uitslag.

,,Ik werk dit seizoen met heel veel plezier als assistent, maar ik wil in de toekomst graag een keer op eigen benen staan”

,,Ik was in ieder geval blij dat wij een aantal kansen creëerden. Het enige wat wij onszelf kwalijk moeten nemen, is dat die bal er niet veel vaker inging. Want 1-0 blijft toch een linke stand. Dan is het lekker dat je kort voor tijd alsnog die tweede erin prikt.”

Al met al genoot Van der Plas van zijn ‘debuut’ als hoofdtrainer van ‘zijn’ Quick Boys. Een droom die uitkwam. ,,Ik ben natuurlijk een echte jongen van de club en dan is het mooi om dit mee te maken. Erg leuk dat Sjaak Polak, mijn oude ‘baas’ de tegenstander was. Dat maakt de middag allemaal net even iets completer.”

Ambitieuze hoofdtrainer
Toch hoopt de oud-middenvelder dat hij in de toekomst vaker op de bank kan zitten bij de blauw-witten. Niet in de assistenten-rol, maar als hoofdtrainer. ,,Dat is wel iets wat ik ambieer en ik zou het heel graag bij Quick Boys willen doen. Ik werk dit seizoen met heel veel plezier als assistent, maar ik wil in de toekomst graag een keer op eigen benen staan. Een paar weken geleden mocht ik van Assink het ook al tegen Achilles’29 doen, maar dat was toch anders. De hoofdtrainer zit er dan toch bij.”

Op dit moment beschikt Van der Plas over de trainersdiploma’s UEFA-C en UEFA-B. Daarmee kan hij tot en met de Tweede Klasse een club  trainen. ,,Ik wil in de toekomst dolgraag UEFA-A doen, anders mag je überhaupt geen trainer worden bij een club als Quick Boys.”

Foto: Quick Boys

Lees ook: ‘Quick Boys – SJC: mouwen opstropen helpt niet altijd (plus video’s)’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht14.30Katwijk
FC Lisse14.30Achilles '29
SJC14.30Eemdijk
DFS Opheusden14.30Ter Leede
TAVV14.30Valken '68
CVC Reeuwijk14.30Van Nispen (zat.)
DWO14.30VVSB (zat.)
Quick Boys15.00Noordwijk
Rijnsburgse Boys15.30De Treffers
Jong Sparta15.30VVSB
Overbos15.30Kagia
TAC '9017.00Foreholte
Jong FC Den Bosch18.00FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein