Quick Boys gaat vanaf volgend seizoen zo’n vijftien procent op het budget rond het eerste elftal bezuinigen. Volgens de Katwijkse club is dat geen noodgedwongen, maar juist een bewuste keuze. De derdedivisionist heeft besloten te gaan investeren in verbeterde faciliteiten op het sportpark. Dat gaat niet ten koste van de sportieve ambities. ,,Wij vinden dat we zelfs na de bezuinigingen nog een heel goed budget over hebben voor Quick Boys 1”, stelt Cees Haasnoot, bestuurslid voetbalzaken. 

,,De afgelopen jaren hebben we heel veel besteed aan personeelskosten en wij vinden dat daar best een stukje bezuiniging in kan worden doorgevoerd”, vervolgt Haasnoot, die niet in wil gaan op bedragen. ,,We hebben als bestuur afgesproken dat we meer gaan investeren in de club zelf. De kantine wordt volgend jaar fors verbouwd, er komt een coffeecorner tussen de velden bij, en er zijn al nieuwe lichtmasten.” Eind december werden de plannen op de algemene ledenvergadering enthousiast door de leden ontvangen.

‘Complete vereniging’
Technisch manager Gert Aandewiel – belast met de taak om Quick Boys terug te brengen naar het hoogste amateurniveau – is voorstander. ,,Ik ben er natuurlijk niet alleen voor het sportieve, ik ben er ook voor de ontwikkeling van de club in zijn geheel. Ik kan me er helemaal in vinden dat andere dingen die ook van belang zijn mede-prioriteit krijgen. We zijn een complete vereniging. Natuurlijk is het eerste als vlaggenschip een heel belangrijke pijler, maar de club in zijn totaliteit is ook heel belangrijk. Daar horen goede faciliteiten bij voor de supporters en voor mensen die bij hun kinderen komen kijken.”

Bovendien gaat er ook extra geïnvesteerd worden in de jeugdopleiding. ,,Dat is dan weer een sportieve tak die rechtstreeks onder mij valt. Daar ben ik ook heel content mee”, aldus Aandewiel.

‘Op termijn Tweede Divisie’
Dat Quick Boys de begroting rond de hoofdmacht iets terugschroeft, is niet het gevolg van teruglopende sponsorinkomsten, benadrukt Haasnoot. ,,Nee, want de sponsorinkomsten lopen juist hartstikke goed. Het is zoals gezegd een bewuste keuze.” Voor de sportieve ambities heeft het geen consequenties. ,,We vinden dit een reële bezuiniging. Nog steeds houden we een goed budget over om mee te draaien in de top van de Derde Divisie en op termijn door te groeien naar de Tweede Divisie.”

Spelers kunnen een goede boterham blijven verdienen op Nieuw Zuid. ,,Het is nog steeds prima bij Quick Boys”, stelt Aandewiel. ,,We hebben wel een paar aanpassingen gedaan. Je kunt daarbij ook denken aan de grootte van de selectie. We laten ook wat jongere spelers doorstromen. Dat hoort ook zo, want we hebben niets voor niets een jeugdopleiding. We willen onze eigen jongens uiteindelijk ook in de A-selectie.”

Foto: Orange Pictures/Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom