Het gaat Quick Boys voor de wind. De Katwijkers bouwen verder aan een ongeslagen reeks. Op Nieuw-Zuid bewezen de blauw-witten zichzelf opnieuw een goede dienst door Hoek met 2-1 te verslaan.

Al acht competitieduels op rij slaagt de ploeg van coach Jan Zoutman erin winstpartijen te boeken. Met één punt minder dan lijstaanvoerder Noordwijk zullen de Katwijkse manschappen met een goed gevoel richting de kerst gaan. Naast het feit dat de resultaten goed zijn, is ook het spel van Quick Boys bij vlagen zeer vermakelijk om naar te kijken.

Sterk begin
Op eigen veld kwam Quick Boys sterk uit de startblokken tegen de nummer tien in de ranking. Samen met aanvoerder Gerard Aafjes, die de geblesseerde Delano a Cohen verving, kreeg Milan Hoek veel ruimte op het middenveld. De vrije man kon vaak gevonden worden. Het leidde na nog geen tien minuten spelen al tot een treffer. Mohamed el Osrouti anticipeerde goed op een steekpass van Hoek en joeg de bal de lange hoek in.

IMG_0755Mohamed el Osrouti probeert zijn directe tegenstander voorbij te gaan

Oefenmeester Zoutman ziet zijn ploeg naarmate het seizoen vordert steeds beter voetballen, maar in de aanval schort het af en toe aan effectiviteit. Ook tegen Hoek liet zijn voorhoede namelijk aardig wat kansen onbenut. Want ondanks dat er in de eerste helft grip op het duel was, goed werd gevoetbald en kansen werden gecreëerd, ontbrak het scorende vermogen. ,,We hadden in de eerste helft nog wel een extra doelpuntje kunnen maken”, zei de trainer na afloop. ,,Maar het team scoorde de eerste helft een ruime voldoende.”

Trefzeker
Anthony Bentem tekende vorige week tegen XerxesDZB voor zijn eerste treffer van het seizoen. Op eigen veld flikte de verdediger het weer. Vlak voor rust schoof hij het leer achter Hoek-keeper Jordi de Jonghe. ,,Ik ga je inhalen Teijsse”, kwam Bentem grappend de kleedkamer uit. Yordi Teijsse is momenteel topscorer van de Bollenstreek. ,,Dat van Teijsse was natuurlijk een grapje”, lachte Bentem. ,,Dat moet op zijn tijd kunnen. Zeker als de resultaten goed zijn.”

De thuisploeg maakte het zichzelf onnodig moeilijk na de thee. Menig Quick Boys-supporter, die overigens goed te herkennen was aan een blauwwitte kerstmuts, zat billen te knijpen. Hoewel er in het eerste bedrijf ook een aantal slippertjes gemaakt werd, was dit halverwege de tweede helft schering en inslag. De bezoekers kwamen  beter en beter in de wedstrijd en wisten via Guillaume Clinckemaillie aansluiting te vinden: 2-1.

Twee gedachten hinken
Zoutman: ,,Als je bij rust voorstaat, moet je altijd oppassen dat je niet op twee gedachten gaat hinken. We hebben een fase gehad waarin we vijf keer achter elkaar in de opbouw onnodig balverlies leden. Er moet dan minder risico genomen worden. De spelers moeten zelf weer het goede gevoel krijgen door bijvoorbeeld de bal even rond te spelen.”

Een verklaring voor de mindere fase had Bentem niet. ,,Ik zou het niet durven zeggen. Zij stonden in de rust met 2-0 achter en gingen een tactiek verzinnen om terug in de wedstrijd te komen. Ze gingen meer druk zetten. In het laatste kwartier pakten wij het weer goed op.”

Voordat de manschappen van Zoutman mogen gaan genieten van hun welverdiende rust, staat er dinsdag eerst nog een duel in de achtste finales van de Districtsbeker tegen topklasser Scheveningen op de rol.

Quick Boys – Hoek 2-1 (2-0). 12. El Osrouti 1-0, 40. Bentem 2-0, 62. Clinckemaillie 2-1

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, Hoek, Aafjes, Sahadewsing, Steemers (77. Driebergen), Teijsse, El Osrouti (80. Gillissen)

Foto’s: Hans van Duijn