Ver weg in Friesland was het met de spanning in het duel tegen Harkemase Boys snel gedaan. Na ruim een halfuur nam Quick Boys door twee treffers van Kay Tejan alvast een voorschot op de drie punten. Grote vraag op dat moment was of ASWH er in zou slagen om koploper Noordwijk pootje te lichten. Als dat zou lukken zou als bonus ook de eerste periodetitel in de bus mee teruggaan richting Katwijk.

Dat feestje ging echter niet door. Door de 3-3 in Hendrik Ido Ambacht kwam de eerste prijs van het seizoen op doelsaldo op Sportpark Duinwetering terecht. Op Nieuw Zuid wordt echter een hoger doel nagestreefd. De ploeg van Erik Assink gaat voluit voor het kampioenschap.

Wat vooraf als een bijzondere lastige uitwedstrijd werd bestempeld, bleek in de praktijk heel anders uit te pakken. Vanaf de aftrap pakte Quick Boys de zaken energiek aan. Dat resulteerde na twintig minuten in een 0-1 voorsprong toen Kay Tejan na een eerdere inzet van Dennis Kaars goalie Jansema in de rebound het nakijken gaf.

,,Daarna zijn we op de ingeslagen weg verder gegaan”, aldus de doelpuntenmaker. ,,Natuurlijk wisten we dat we bij winst kans maakten om de periodetitel op de valreep nog in de wacht te slepen, maar dat speelde nauwelijks een rol. Er zullen best wel jongens wat extra gespannen zijn geweest, maar aan de andere kant is er elke week de druk om te moeten winnen. Voor mezelf was het echt niet anders dan in de eerdere wedstrijden.”

Restje spanning
Tejan zorgde na iets meer dan een halfuur ook voor de 0-2 door zich op aangeven van Kelvin Maynard door de defensie van de thuisploeg te worstelen om daarna verwoestend uit te halen. Het blauw-witte feestje was zes minuten later compleet toen Kelvin Maynard in tweede instantie een strafschop, na hands van Iloba Achuna, in een derde Katwijkse treffer vertaalde. Dat clubtopscorer Robert Stelpstra op slag van rust namens de gastheren nog iets terugdeed zorgde er echter voor dat er nog een restje spanning overbleef in het tot dan toe eenzijdige duel.

,,Over wat er op dat moment bij Noordwijk gebeurde zijn we niet geïnformeerd tijdens de wedstrijd. Dat zou ook weinig zin hebben gehad, omdat we op de gebeurtenissen daar geen enkele invloed hadden. Na de rust zijn we op de oude voet verder gegaan en was er ook toen geen vuiltje aan de lucht voor ons. We hebben alleen vergeten om de kansen die we kregen in een grotere voorsprong te vertalen”, aldus Tejan.

Kwartet
De 1-3 bleef daardoor lang op het scorebord staan. Opnieuw Tejan, Kaars en later ook Jesse van Nieuwkerk hadden het vizier net iets te onzuiver afgesteld om de Katwijkse voorsprong nog wat meer cachet te geven. Uiteindelijk moest er in de slotfase een tweede strafschop aan te pas komen om het kwartet vol te maken. Na een overtreding op Van Nieuwkerk mocht Maynard opnieuw vanaf elfmeter aanleggen. Ditmaal was het in één keer raak (1-4).

Tejan: ,,We komen door dit resultaat op gelijke hoogte met Noordwijk. Dat is, naast het feit dat we vandaag winnen, natuurlijk mooi. De kans dat we met de periodetitel zouden terugkeren uit Friesland was vooraf al niet zo groot. In die zin voelt het ook niet echt zuur aan. Over twee weken staan we tegenover Noordwijk. Dat wordt een eerste echte testcase, maar laten we volgende week thuis eerst maar zien te winnen van Achilles’29. Pas dan kan de focus op die kraker.”

Harkemase Boys – Quick Boys 1-4 (1-3). 20. Tejan 0-1, 33. Tejan 0-2, 39. Maynard 0-3 (strafschop), 45. Stelpstra 1-3, 83. Maynard 1-4 (strafschop)

Opstelling Quick Boys: Van der Helm, Bloemendaal, Ket, Staal, Ravensbergen, Maynard, Bosman, Kuyvenhoven (77. Sahin), Tejan, Kaars, Van Nieuwkerk

Foto: Orange Pictures
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan