Quick Boys ontkent de (vermeende) brandbrief die als protest naar de KNVB is gestuurd te hebben mede-ondertekend. Dat meldt de Katwijkse club woensdag in een verklaring. Een eerder op de dag geplaatst artikel van De Telegraaf heeft voor opschudding gezorgd. Daarin stelt de krant dat de ‘grootste amateurclubs van Nederland een brandbrief naar de KNVB hebben gestuurd om te protesteren tegen de voorgenomen ommezwaai in het jeugdvoetbal’. 

De Telegraaf noemt een vijftiental verenigingen bij naam die zich achter de brandbrief zouden hebben geschaard. Diverse clubs, waaronder OJC Rosmalen, BFC, Zeeburgia, UNA en Be Quick, hebben daarvan inmiddels afstand genomen. Net als Quick Boys. ,,Vanmorgen is in de media bericht over een brandbrief die naar de KNVB is gestuurd uit protest tegen de voorgenomen ommezwaai in het jeugdvoetbal. Helaas wordt Quick Boys genoemd als mede-ondertekenaar. Dit is onjuist!”, staat opgetekend op de clubsite.

‘Revolutie’
Aanleiding voor het protest is volgens De Telegraaf het rapport Winnaars van Morgen. Daarin maakte de KNVB bekend dat het jeugdvoetbal een revolutie wacht. Doel is om met kleinere goals en velden en minder spelertjes te gaan spelen, om zo meer individuele balcontacten te creëren. Veel amateurclubs zouden die plannen niet zien zitten en zich bovendien gepasseerd voelen omdat ze niet gehoord zijn. Om die reden zou dus de brandbrief zijn verstuurd, waarin De Telegraaf inzicht heeft gekregen.

Quick Boys laat weten nog helemaal geen standpunt te hebben ingenomen. ,,Als club nemen we dit plan van de KNVB serieus en staan we er altijd voor open om nieuwe methoden te onderzoeken die onze spelers beter kunnen maken”, aldus de club. ,,Momenteel loopt er bij Quick Boys een traject om de voorgestelde spelvormen in de praktijk te ervaren. Onze bevindingen kunnen we ventileren aan de KNVB.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)