Quick Boys speelde tegen DOVO één van zijn beste wedstrijden van het seizoen. De 5-0 eindstand, was gezien de kansenverhouding op het veld, nog aan de magere kant. Maar na afloop van het duel moet menig supporter van de Katwijkers toch gedacht hebben: waarom laten ze dit niet iedere week zien?

Bijvoorbeeld vorige week tegen ASWH (2-0 verlies, red.). Wanneer de ploeg van Erik Assink op achterstand komt, leidt dat regelmatig tot puntenverlies. Het lijkt daarom een mentale kwestie te zijn, maar dat verwijst Assink naar het rijk der fabelen.

„Ik denk dat wij wél een team hebben dat zichzelf in de wedstrijd terug kan knokken. We hebben een enorme drive in onze ploeg om eruit te halen wat erin zit. Dat lukt niet altijd even goed, maar de intentie is er zeker.”

,,Het is zaak voor ons om gewoon altijd op voorsprong te komen. Dat hebben we altijd in eigen hand”

Onbevangen
Ook gebeuren er ieder seizoen op Nieuw-Zuid wel dingen die de titelstrijd eventueel kunnen beïnvloeden. Daarnaast eist de achterban van de club veel van het elftal. Iets wat soms ook tot onrust kan leiden in een team. Cem Sahin merkt vooral dat iedere ploeg extra graag wil winnen van Quick Boys.

„Dat voel je wel, ook de druk van de supporters speelt daar een rol in. Iets wat Noordwijk bijvoorbeeld niet heeft. Als we 1-0 achterkomen, gaat de tegenstander niet 100%, maar 200% geven. Het is dan moeilijker om het terug te draaien, maar het is voor ons zaak om gewoon altijd op voorsprong te komen. Dat hebben we altijd in eigen hand.’’

In de wedstrijd tegen DOVO liet Quick Boys zich van zijn beste kant zien. De Katwijkers speelden met een bepaalde flair in het elftal. Zeker na de 1-0 van Marc de Kruijs leek er wat druk van de schouders af te vallen.

Ook het drukzetten was deze keer van een constant niveau. Zelfs in de 89e minuut werd het team van Gert Kruys nog fel op de huid gezeten. De echte wil om te winnen was tegen de Veenendalers in ieder geval aanwezig. Assink vond vooral dat zijn ploeg goed omging met de wind. 

„Daar hebben we wel lering uit getrokken ten opzichte van vorige week. Ook vandaag is het weer een bepalende factor geweest. We gingen beter om met de voor- en tegenwind. Zij schoten in de eerste helft, met wind mee, geen enkele keer op doel. Dat deden wij gelukkig wel.”

„Na de nederlaag van afgelopen week, waren we erop gebrand om het te herstellen’’

Quick Boys had z’n vizier wel afgesteld. Al voor de rust maakten De Kruijs en Jeffrey Ket het verschil en na de thee scoorde De Kruijs nogmaals. Ook Kay Tejan en Dennis Kaars pikten nog hun doelpunt mee. De thuisploeg liet het na om een nóg grotere score neer te zetten, want de mogelijkheden daarop waren er wel degelijk.

Titelaspiraties
Door het verlies van Noordwijk tegen FC Lisse (0-1, red.) en het gelijkspel van DVS ’33 lijkt Quick Boys toch weer aan te haken en mee te gaan doen om de titel. Het verschil met de Noordwijkers bedraagt op dit moment vijf punten. Sahin benadrukt dat er nog van alles mogelijk is.

„Na de nederlaag van afgelopen week waren we erop gebrand om het te herstellen. Dit was één van de weinige kansen die we nog hadden om onze doelstelling te bereiken. We moeten vanaf nu elke wedstrijd benaderen als een finale.’’

Quick Boys – DOVO 5-0 (2-0) 18. De Kruijs 1-0, 43. Ket 2-0, 49. De Kruijs 3-0, 68. Tejan 4-0, 88. Kaars 5-0.

Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Van der Plas, Tesselaar, Ravensbergen, Mahmoed (34. Bloemendaal), Ket, Kaars, De Kruijs (62. Tejan), Van Nieuwkerk, Sahin

Foto: Orange Pictures
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude