Quick Boys en Noordwijk zijn tegen de beoogde plannen van de KNVB voor een nieuwe voetbalpiramide. Dat stellen de clubs vrijdag in het Leidsch Dagblad. De KNVB is voornemens de Tweede Divisie te herinvoeren, waarbij clubs verplicht zijn acht contractspelers te hebben. Daar zijn Noordwijk en Quick Boys tegen. Bovendien zien zij niets in het verdelen van de tweede elftallen van profclubs over het prof- en amateurvoetbal.

De bondsvergadering van de KNVB beslist op 2 december of de nieuwe voetbalpiramide er in 2016 komt. Noordwijk-bestuurslid Tim Verplancke vindt dat de plannen niet goed zijn onderbouwd. ,,Er wordt geschermd met onderzoeken die zouden aantonen dat het invoeren van de landelijke divisie en het toelaten van beloftenteams goed is voor het voetbal. Maar dat heb ik nergens teruggezien”, stelt hij in de regionale krant.

Verplancke vervolgt: ,,Een slecht plan moet je niet minder slecht proberen te maken. Het moet terug naar de tekentafel.” Quick Boys en Noordwijk hebben hun onvrede kenbaar gemaakt in het adviesorgaan Centraal Overleg Hoofdklasse. Topklassers VVSB, FC Lisse en Rijnsburgse Boys staan wel achter de plannen.

Ook Quick Boys is geen voorstander, laat het bij monde van bestuurslid voetbalzaken, Cees Haasnoot, weten. ,,Wij hebben er als bestuur goed over nagedacht en zijn fundamenteel tegen. Vanuit onze kernwaarden hebben wij dit besloten. Wij hebben weliswaar een prestatieve doelstelling, maar zijn een familiaire club. Daar horen derby’s bij. We denken dat de nieuwe structuur die entourage aantast.”

De KNVB hoopt met de Tweede Divisie de doorstroming tussen betaalde voetbal en amateurvoetbal op gang te krijgen. Verplancke:,,Noordwijk is ook vóór doorstroming. Maar tegen alle aanvullende eisen. Laat het profvoetbal de concurrentie maar eens voelen van clubs zonder duurbetaalde spelers en grote accommodaties. In plaats daarvan wordt de olievlek van niet sluitende begrotingen doorgetrokken van de niet levensvatbare onderkant van de eerste divisie naar het amateurvoetbal.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)