Met hoge snelheid rijdt er een blauwwitte trein door de Hoofdklasse B. Op volle vaart worden stations met namen als XerxesDZB, Ter Leede en Heinenoord gepasseerd. En op het moment dat je je afvraagt of de trein ooit gaat stoppen, dan geeft machinist Jan Zoutman gas bij. Het enige probleem is dat de rem niet te vinden is. Maar dat is vooral een zorg voor tegenstanders. 

Ook gisteren denderde de Quick Boys-express verder door. Door een eenvoudige 2-0 zege op ASWH boekten de Katwijkers alweer hun elfde competitiezege op rij. Voor de schoonheidsprijs kwam het duel niet in aanmerking. Aanvoerder Delano a Cohen vatte het kort en bondig samen. ,,Deze wedstrijd was voetballend onze minste van dit seizoen. Maar we hebben laten zien dat we kunnen knokken voor elkaar en ook gewoon een zakelijke overwinning kunnen boeken.’’

IMG_2276                                Middenvelder Milan Hoek houdt een ASWH’er op afstand

De eerste vijftien minuten lieten het publiek op een ijskoud Nieuw Zuid van binnen gloeien. Beide teams legden een enorm hoog tempo op de mat en combineerden dit met puik voetbal. Quick Boys wist in de bewuste fase als enige te scoren. Yordi Teijsse was het scherpst bij een hoekschop en schoot de 1-0 binnen.

Na het verstrijken van de hoopgevende openingsfase was het gedaan met de pret. Op een paar speldenprikjes na viel er nog maar weinig te genieten in de eerste helft. Quick Boys liet ASWH komen en bracht zichzelf alleen in moeilijkheden via slecht uitverdedigen.

Ondanks dat het spel te wensen overliet, was wel te zien dat Zoutman bij Quick Boys een stevig fundament heeft neergezet. Loopt het niet bij de Katwijkers, dan kunnen ze altijd terugvallen op automatismen. Achterin staat het stabiel met het centrale duo Anthony Bentem en Dennis van der Plas. Het middenveld komt weinig in de problemen door de rust en het inzicht van A Cohen en voorin laat Yordi Teijsse wekelijks zien dat hij toe is aan een niveautje hoger. Het zijn spelers die altijd wel een zes halen en vaak de zeven of hoger aantikken.

IMG_2323                                 Mo el Osrouti besliste de wedstrijd en tekende voor de 2-0

Mede door de prima as en dito organisatie kwam Quick Boys de tweede helft amper in gevaar. Zelf creëerden de blauwwitten enkele kansen, maar alleen El Osrouti wist na een mooie aanval doel te treffen: 2-0. Een hogere uitslag had de krachtsverhoudingen ook geen eer aangedaan. Daarvoor was het spel te pover.

Met de overwinning werd ook de tweede periodetitel binnengehaald. De tussenprijs werd bij het publiek van Quick Boys vóór de wedstrijd vooral gezien als klatergoud.  Op Nieuw Zuid willen ze vooral op de hoogste trede van het podium staan in mei. A Cohen ziet de periodetitel vooral als bevestiging. ,,Als je elf keer achter elkaar wint, doe je het gewoon uitstekend. We zijn zeker blij met de periodetitel, maar gaan het niet te uitbundig vieren. Volgende week wacht Noordwijk alweer.’’

Met Noordwijk is meteen de volgende halte voor de Quick Boys-trein genoemd. Bij winst in de topper van de Hoofdklasse B raakt Quick Boys namelijk vier punten los. A Cohen is er in ieder geval klaar voor. ,,Van mij mag Noordwijk morgen al komen. Wij gaan er vol vertrouwen heen en hebben er zin in.’’

Quick Boys – ASWH 2-0 (1-0). 9. Teijsse 1-0, 55. El Osrouti 2-0

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, A Cohen, Hoek, Sahadewsing, Steemers (88. De Vries), Teijsse, El Osrouti (73. Driebergen)

Foto’s: Hans van Duijn

Samenvatting Quick Boys TV

[youtube id=”GLnp5169eDw” width=”620″ height=”360″]

Nabeschouwing met Sahadewsing en Opoku

[youtube id=”NnV-78DLeHw” width=”620″ height=”360″]

Mediapartner RTV Katwijk sprak met trainer Jan Zoutman


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)