Jan Zoutman bejubelde de overwinning van zijn Quick Boys na afloop van de wedstrijd met een handkus naar zijn partner. Het avondrood van Almere was op dat moment ook het decor van de juichende Quick Boys-spelers voor de meegereisde aanhang. Zoutman zag zijn ploeg de wedstrijd grotendeels domineren en kon juichend opspringen toen aanvaller Philippe den Hartog in de 78e minuut de beslissende treffer maakte.

Veel toeschouwers in het Yanmar-stadion moeten in de 73e minuut hebben teruggedacht aan de overwinning die een week eerder bij DVS’33 werd binnengehaald. Zoutman wisselde bijna op een identiek moment Mo el Osrouti voor Robbert Steemers. Deze keer was het geen opmaat tot de winnende treffer van Steemers, maar wel tot de start van een offensief die de drie punten naar Katwijk zouden brengen. Een afwijkend scenario waar Zoutman minstens zo veel voldoening uit zal hebben gehaald.

Ongrijpbaar
In een wedstrijd die grotendeels werd gecontroleerd door Quick Boys, werd het geduld van de aanhang flink op de proef gesteld. Jong Almere kende in de eerste helft twee spaarzame momenten waaruit gevaar voor het Quick Boys-doel werd gesticht. Almere sluitpost Mike Grim, telg van assistent-bondscoach Fred Grim, zag daarentegen veel regelmatiger aanvallers voor zijn doel opduiken. Mo el Osrouti en Jerghinio Sahadewsing waren veelal de aanstichters van het gevaar. De bij vlagen ongrijpbare El Osrouti miste in de eindfase precisie en geluk. Zo leverde zijn mooiste passeeractie in de tweede helft een schot op dat voorlangs het Almere-doel ging.

Sahadewsing mocht in Almere uiteindelijk gekroond worden tot de vormgever van de middag. De frivole middenvelder bleek met zijn verfijnde traptechniek het wapen te zijn waarmee de overwinning in Katwijkse handen kwam. Uit een vrije trap vanaf 25 meter voor het doel bood hij eerst de mogelijkheid tot raakkoppen van zijn aanvoerder Anthony Bentem. De verdiende 0-1 was het gevolg. De betrokkenheid bij het openingsdoelpunt herhaalde Sahadewsing bij het beslissende moment in de wedstrijd. Een door hem genomen hoekschop vanaf links werd opnieuw gemikt op het hoofd van Bentem. De bal die uit het kopduel vrij kwam te liggen in het doelgebied was vervolgens een prooi voor Den Hartog. Ongenadig hard ging zijn schot in het dak van het doel.

Wegdraai-actie
Tussen de beide Quick Boys doelpunten in, luidde een tegentreffer van Jong Almere de enige fase in waarin Quick Boys niet de overhand in het duel had. Na een handige wegdraai-actie van Almere-spits Bal, zette diezelfde Bal Quick Boys-doelman Martijn de Zwart in de 60e minuut te kijk met een schot in de korte hoek. Voor heel even was Quick Boys de regie kwijt. De blauw-witten pakten de draad vervolgens snel weer op en haalden de zege binnen in de persoon van Den Hartog.

,,De afgelopen weken zaten we wel even in de put en daarom is deze tweede overwinning op rij heerlijk. En persoonlijk ben ik altijd blij als ik scoor, zeker als ik de winnende maak”, sprak de goedlachse Den Hartog na afloop. Trainer Jan Zoutman benadrukte de woorden van zijn aanvaller en keek tevreden terug op de wedstrijd. ,,Naar mijn mening was dit een dik verdiende overwinning voor mijn ploeg. We hebben gedomineerd en de wedstrijd echt in handen gehad”, aldus Zoutman.

Jong Almere – Quick Boys 1-2 (0-1) 37. Bentem 0-1, 60. Bal 1-1, 78. Den Hartog 1-2.

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, Driebergen (78 Hoek), Mahmoed, Sahadewsing, El Osrouti (73. Steemers), Van Staan, Den Hartog (86. Groot)

Tekst: Stefan Baars