Wie vooraf dacht dat Quick Boys een gemakkelijk middag tegemoet ging tegen nummer voorlaatst Deltasport kwam bedrogen uit. Pas na een uur spelen brak Yordi Teijsse vanaf elf meter de ban, om kort daarna van dichtbij zijn tweede van de middag te maken. Daarmee werd de achtste zege op rij een feit: 2-0

Dat het een lastige middag was, had Quick Boys aan zichzelf te wijten. De ploeg speelde, met name voor rust, veel te slordig. Desondanks kreeg de thuisploeg een aantal zeer fraaie kansen. De mooiste was een volley op zeven meter van de goal van Teijsse, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. ,,Ik zat eigenlijk helemaal niet zo lekker in de wedstrijd”, gaf de man of the match naderhand toe. Om daaraan toe te voegen: ,,Dit was misschien wel mijn slechtste wedstrijd.”

Te weinig laten zien
Trainer Zoutman stelde ook dat zijn ploeg te weinig had laten zien. ,,De kansen om het uit te spelen, hebben we laten liggen. Zeker in de eindfase van de wedstrijd, toen de ruimtes heel groot werden en zij 1 op 1 gingen spelen, hadden we er meer uit moeten halen.”

Delano A Cohen, één van de beteren bij Quick Boys, vond dat ook. ,In de eindfase maakten we te vaak de verkeerde keuzes. Toch heb ik geen moment het idee gehad dat we niet zouden scoren. Na rust waren we zoveel sterker, dan geeft kwaliteit toch de doorslag.”

IMG_0176                                                 Robert Steemers aan de bal voor Quick Boys

Het was 0-0 bij rust en het liep voor Quick Boys niet gesmeerd. Want Deltasport, vorig jaar vierde in de Eerste Klasse, probeerde in de omschakeling gevaarlijk te zijn en had daar ook snelle mensen voor. Maar waar de bezoekers voor rust nog een paar speldenprikjes uitdeelden, kwamen ze er na de thee helemaal niet meer aan te pas. Zoutman: ,,Voor rust gaven we twee kansen weg, maar daarna stonden we compacter. Toen kwamen ze bijna niet meer over de middenlijn.”

Ruim een uur geduld moest het thuispubliek op Nieuw Zuid uiteindelijk opbrengen, waarna Teijsse vanaf de stip de bevrijdende 1-0 op het scorebord bracht. Twee minuten later volgde de genadeklap. Na een slim overstapje van El Ousrouti kon Teijsse van dichtbij de 2-0 aantekenen. Wedstrijd gespeeld en Deltasport leek rijp voor de slacht. Tot meer goals kwam Quick Boys echter niet. Aanvoerder A Cohen: ,,Eigenlijk hadden we vandaag met 5-0 of 6-0 moeten winnen.” Hij kreeg bijval van zijn trainer: ,,Als er een kans was om een grote uitslag neer te zetten, was het nu wel.“

Elf op rij
De overwinning was, met de beker meegerekend, nummer acht op rij. Cohen vastberaden: ,,En we zijn nog niet klaar hoor. Het gaat hartstikke lekker en we hebben veel vertrouwen. We spelen nu een tijdje in dezelfde samenstelling en dat gaat zich uitbetalen. Voor de winterstop zijn er nog drie wedstrijden en die willen we allemaal winnen. We gaan voor elf op rij!”

Zijn trainer was iets terughoudender: ,,In series denken is altijd gevaarlijk in voetbal. Je moet elke wedstrijd op zich bekijken en als een finale beschouwen. Maar als je terugkijkt is het wel heel lekker dat we er in de competitie al zes op rij gewonnen hebben.”

Quick Boys – Deltasport 2-0 (0-0). 61. Teijsse 1-0 (pen.) 63. Teijsse 2-0

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. Van Der Plas, Ravensbergen, Hoek (84. J. van der Plas), A Chohen, Sahadewsing, El Osrouti, Teijsse (84. De Vries) Steemers (66. Driebergen)

Tekst: Stefan Rijnders

Foto’s: Hans van Duijn