Vooraf werd al voorspeld dat Quick Boys – RVVH weinig goals zou gaan opleveren. RVVH had na de 3-3 tegen Katwijk op 11 oktober geen doelpunt meer geïncasseerd en was al zes wedstrijden zonder tegentreffer. Quick Boys maakte een einde aan die reeks. Maar één doelpunt bleek niet genoeg om de winst binnen te halen. Het werd 1-1.

Quick Boys leverde een uitstekende eerste helft af. Ondanks een groot veldoverwicht kwam het niet tot scoren. Ook tien corners brachten geen succes. Ted Verdonkschot was desondanks goed te spreken over zijn team.

,,Wij hebben de eerste helft goed veldspel laten zien. Daar heb ik de jongens na afloop ook een compliment voor gegeven. Ik heb uitstekende combinaties en driehoekjes gezien. Ook over het hoge baltempo was ik tevreden. Het is wel jammer dat we toen het verschil niet konden maken.”

Corners

Het scoren was het grote probleem de eerste helft bij Quick Boys. Gelijk vanaf het beginsignaal werd een inzet van Gerard Aafjes van richting veranderd en tot corner verwerkt. Quick Boys zou er nog tien krijgen in de eerste helft. Tommy Bekooy had pech met een inzet en een kopbal die werd gepareerd door RVVH-keeper Danny Spelde. Een uitstekende actie van Philippe den Hartog, die vier man achter zich liet, had meer verdiend. Zijn harde schot ging net naast.

RVVH kwam weinig aan aanvallende impulsen toe. Zorgeloos kon de ploeg van Verdonkschot aanvallen en druk ontwikkelen. Het enige gevaar was de onderschepping van RVVH als Quick Boys balverlies leed door onzorgvuldigheid.

De tweede helft waren de ploegen volledig aan elkaar gewaagd en werd het een echte wedstrijd die twee kanten op kon. Na afloop moest Verdonkschot erkennen dat het moeilijk doorkomen was bij RVVH. ,,Ze hebben niet voor niets de minst gepasseerde verdediging. Zij zijn ook de enige ploeg die punten heeft gepakt van Katwijk.”

Succesvolle wissels

Met nog een halfuur te gaan pleegde Verdonkschot een dubbele wissel. Jeroen Ketting en Jaap van Duijn kwamen in de ploeg. Het duo had twaalf minuten nodig om de vurig gewenste voorsprong te bewerkstelligen. Een vrije trap van Van Duijn werd afgerond door Ketting: 1-0. De beoogde voorsprong was bereikt, maar niet voor lang. Het feesten duurde slechts twee minuten. Een onnodig weggegeven cornerbal had grote gevolgen. De bal werd van richting veranderd en kwam voor de voeten van Damien Vereecken, die hard uithaalde: 1-1. Met nog een kwartier te gaan kwam de wedstrijd helemaal los. Er ontspon zich een waar voetbalgevecht om alsnog de punten binnen te halen.

RVVH-coach Giovanni Franken hoopte dat de 1-2 alsnog zou vallen in de eindfase. ,,Wij weten dat Quick Boys altijd in de eindfase nog extra aanzet om de winnende goal te forceren. Dan komt er veel ruimte vrij. Ik hoopte zo nog toe te kunnen toe slaan met het inbrengen van Jordao Pattinama. Niettemin ben ik trots op de jongens en met name op debutant Quincy Jones. Zo’n eerste wedstrijd tegen Quick Boys, een grote club en je dan staande houden vind ik geweldig voor hem. Met dit gelijke spel kan ik overigens volledig leven.”

Met de remise besloot Quick Boys 2014 enigszins in mineur. ,,Als we terugkijken naar de eerste seizoenshelft moet ik je zeggen dat het best wel moeilijk is”, stelde Verdonkschot. ,,Het vergt veel energie. Dit is niet de makkelijkste groep. Maar ze gaan er wel allemaal voor. Het voetbalgogme ontbreekt er in sommige momenten wel eens aan. Vandaag speelden we met drie jongens voorop die niet ouder zijn dan 22. Dan zie je dat de ervaring van de tegenstander de doorslag geeft. Dat was niet alleen vandaag, maar ook in de andere thuiswedstrijden. Ik zeg niet dat we er met open ogen zijn ingetuind, maar we hebben wel ongelukkige momenten gehad waarin wij het hadden kunnen beslissen en het niet deden. Dat moeten we na de winterstop gaan verbeteren en er dan wel voordeel uithalen.”