Quick Boys is nog volop bezig met de afhandeling van het incident dat plaatsvond tijdens de wedstrijd IJsselmeervogels-Quick Boys van 10 december j.l. Een groepje supporters gooide rookbommen en vuurwerk op het veld en daardoor beschadigde de mat en werd het duel een kwartier stilgelegd. De club heeft een rekening gekregen van 17.500 euro van de Spakenburgse club voor vernielingen aan het kunstgras. De Katwijkers spraken al eerder uit het bedrag te willen verhalen op de daders en zijn daar nog volop mee bezig.

Wel is inmiddels duidelijk dat Quick Boys door verklaringen en beelden al een goed dossier heeft kunnen opbouwen. ,,We hebben inmiddels een aantal mensen duidelijk in het vizier”, laat bestuurslid Pieter Kuyt weten. Hoeveel dat er zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Daarnaast heeft IJsselmeervogels aangifte gedaan bij de politie, dus daar loopt ook nog een onderzoek. Wij focussen ons op onze eigen mensen en natuurlijk de schade die IJsselmeervogels heeft geleden. Het contact daarvoor tussen beide clubs is goed en al vanaf  het incident aan de gang.”

Eerder liet het bestuur van Quick Boys in de week na het incident al weten middels een statement dat de daders zwaar gestraft zullen worden.

  • We zullen alle middelen aanwenden om de daders te achterhalen en te straffen.
  • De schade zal absoluut worden verhaald op de daders door ze persoonlijk aansprakelijk te stellen, waarbij het bestuur alle juridische middelen zal inzetten om de gelden ook daadwerkelijk te kunnen innen.
  • Het wangedrag van de daders zal worden aangebracht bij de tuchtcommissie en het bestuur zal als advies aan de tuchtcommissie een zeer lang sportparkverbod voorstellen voor zowel thuis- als uitwedstrijden.
  • Als de daders lid zijn van Quick Boys zullen zij geroyeerd worden.

,,Het is jaren goed gegaan, en nu gaat het weer een keer mis. Dat is gewoon niet goed te praten. We dachten dat we af waren van de negativiteit. Wij sturen altijd minimaal vijftien tot twintig stewards mee naar grote wedstrijden waar veel op het spel staat. Wat kun je nog meer doen, dan alles zo goed mogelijk proberen voor te zijn”, vraagt Kuyt zich dan ook af.

Bij Quick Boys beschikt men, zoals hierboven al valt te lezen net zoals de KNVB, over een onafhankelijke tuchtcommissie die zulke zaken bestraft.  ,,Wij doen een aanbeveling en de tuchtcommissie doet dat een uitspraak. Daar hebben wij verder niets meer over te zeggen. Maar laat duidelijk zijn dat wij een signaal willen afgeven dat wij dit niet accepteren.”

Foto: Leo Schrama


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen