Luuk Admiraal speelt volgend seizoen op Nieuw Zuid. De aanvaller heeft een contract voor een jaar getekend. Bovendien is een cluboptie voor een extra seizoen bedongen, meldt Quick Boys maandag.

De 22-jarige Admiraal is een bekende naam voor volgers van het amateurvoetbal. Eerder speelde hij voor ASWH en Spakenburg.

Admiraal brak in het tweede deel van 2021 door bij ASWH. Met tien goals verdiende hij een winterse transfer naar Excelsior. De Rotterdammers promoveerden dat seizoen uiteindelijk via de play-offs naar de Eredivisie.

Historisch bekeravontuur
Vorig seizoen werd de aanvaller uitgeleend aan Spakenburg en was hij onderdeel van het team dat de halve finale van de KNVB Beker bereikte. De rechtspoot scoorde nog in de historische kwartfinale, waarin de blauwen met 1-4 wonnen bij FC Utrecht.

Afgelopen seizoen was Admiraal contractspeler van Sparta, dat hem onlangs te kennen gaf dat hij mocht uitzien naar een nieuwe club. “Mijn situatie bij Sparta was lange tijd onduidelijk, maar uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik mocht praten met andere clubs”, vertelt hij op de site van Quick Boys. “Binnen een week zaten we om de tafel. Het was een heel open en eerlijk gezegd. Men vindt mij een goede speler, maar ik moet ook nog veel leren en veranderen in mijn spel. Zij hebben echt een plan met mij.”

‘Leerzame periode’
Hoewel hij niet veel minuten maakte, heeft Admiraal warme herinneringen aan zijn periode als profvoetballer overgehouden. “Dit seizoen heb ik lang niet alles gespeeld. Ook dan kun je veel leren. Als mens heb ik mezelf ontwikkeld en ben ik mentaal sterker geworden. Maar als voetballer heb ik eveneens stappen gemaakt. Bij Excelsior heb ik mooie momenten meegemaakt. De nacompetitiewedstrijd tegen ADO Den Haag zal ik nooit meer vergeten. Ook heb ik mijn Eredivisiedebuut mogen maken. Het is al met al een leerzame periode geweest.”

Bij Quick Boys was een aanvallende versterking gewenst, aangezien Sem van Duijn naar AZ vertrekt en Koen Blommestijn voor een halfjaar was gehuurd van FC Volendam. Eerder werd met Milan Zonneveld (ADO ’20) al een pure centrumspits vastgelegd.

Foto: Quick Boys

Lees ook: Duivenvoorden: ‘In een zaai-jaar toch flink kunnen oogsten’

POPULAIRE BERICHTEN