Het begon nog zo goed. In een gelijkopgaande eerste helft tegen rivaal Katwijk kwam Quick Boys vlak voor rust op 1-0. Om na de thee, in een tijdsbestek van tien minuten, de voorsprong compleet uit handen te geven. Het werd 1-2. Door de negen punten achterstand op koploper Katwijk, na slechts acht duels, lijkt er voor Quick Boys zo vroeg in het seizoen al niet meer dan een bijrol weggelegd.

De nacompetitie halen lijkt het hoogst haalbare. Zelfs dat zal niet makkelijk worden, met grote concurrentie van ASWH, Ter Leede, Zwaluwen en misschien ook wel RVVH en FC Rijnvogels. In de grote duels laat Quick Boys het dit jaar hopeloos afweten. Van ASWH, Noordwijk en Katwijk werd verloren. Tegen kleine broer Rijnvogels werd gelijkgespeeld. Wie die statistiek onder de loep neemt, weet dat het ergens aan ontbeert op Nieuw Zuid. Dat is een hard gelach met een selectie die bulkt van de kwaliteit.

In de vorm van de zware enkelkwetsuur van Yordi Teijsse kreeg Quick Boys misschien nog wel een grotere domper te verwerken dan de 2-1 nederlaag. De spits brak het gewricht op twee plaatsen en ligt er lang uit. Teijsse was met zijn werklust en doelpunten al heel wat keren belangrijk voor de ploeg van Ted Verdonkschot. Het gemis zal zich laten voelen. Toch heeft aanvoerder Maarten Woudenberg nog vertrouwen. ,,We zijn voorlopig afgehaakt, maar ik wil niet zeggen definitief.”

Oude fouten

De middenvelder zag zijn ploeg ook tegen Katwijk in oude fouten vervallen. ,,We schoten ballen soms zomaar weg. Al vond ik Katwijk ook niet heel denderend spelen. De tegengoals gaven we te makkelijk weg. Zij scoorden twee keer uit een dood spelmoment. Dat mag gewoon niet gebeuren.”

Quick Boys speelde tegen Katwijk misschien wel het beste voetbal van het seizoen. Toch blijft de ploeg zeer afhankelijk van de grillen van Jaap van Duijn en de treffers van Teijsse. Echt vloeiend combinatiespel is er te weinig. Met opportunistisch voetbal wordt veel bewerkstelligd. Als de tegenstander sterker is of zich ingraaft, wordt het moeilijker.

Longen van een paard

Gisteren mocht Harry Zwarthoed voor het eerst dit seizoen op ’10’ spelen. De Volendammer toonde gelijk aan op die positie van grote waarde te kunnen zijn. De middenvelder, met de longen van een paard, was overal op het veld te vinden en vond meestal de goede oplossing. Het enige dat hij niet goed deed, was vlak na rust een levensgrote kans missen. Een voorzet van Philippe den Hartog nam Zwarthoed vanaf een meter of vijf op z’n pantoffel. De lat stond de 2-0 in de weg. Woudenberg: ,,Die bal moet erin. Dan had het heel anders gelopen.”

Moet Quick Boys na het verlies het kampioenschap vergeten? Daar lijkt het wel op. De ploeg heeft op papier voldoende kwaliteit om het gat van negen punten te verkleinen, maar is daarbij afhankelijk van Katwijk. Die ploeg krijgt met Ter Leede en ASWH twee zware opponenten de komende weken. Misschien de kans voor Quick Boys om iets van het verloren terrein goed te maken. Dan moet het wel de rug rechten en om te beginnen winnen van Spijkenisse.

Verdonkschot tot besluit. ,,Natuurlijk is het ontzettend zuur dat we verloren hebben. Maar de supporters hebben gezien dat we er alles aan gedaan hebben. Na de wedstrijden tegen ASWH en Rijnvogels was er veel gemor. Nu minder, al is de teleurstelling groot. Wij moeten zorgen dat we elke week deze intensiteit op de mat leggen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude