Na het met 1-0 verloren duel bij Koninklijke HFC blijft Quick Boys stationair meedraaien in de onderste regionen van de Tweede Divisie. Een nederlaag die hoogstwaarschijnlijk voorkomen had kunnen worden als de ploeg van Edwin Grünholz in de beginfase gedaan had wat de thuisploeg na 17 minuten wel had gedaan: scoren. Dat laatste lijkt sowieso het grootste probleem op Nieuw Zuid, waar de teller na acht duels op slechts zes treffers staat.

Tel daar nog een flink portie pech bij op, waar Quick Boys zaterdagmiddag tegenaan liep, en de verklaring voor alweer de vijfde seizoensnederlaag is daar. Een redenering waar Quick Boys verdediger Joey Ravensbergen wel in kon meegaan. ,,Het is inderdaad te wijten aan het ontbreken van scherpte en een portie pech dat we opnieuw op achterstand komen.”

,,Uiteindelijk heeft dat ons zaterdag de das omgedaan. Voetballend deden we zeker niet onder voor HFC. We hadden op voorsprong moeten komen, maar net als onlangs tegen Rijnsburgse Boys gebeurde het omgekeerde.”

Inhaalrace
Dat alles speelde zich af in de beginfase van het duel. Nadat Ricardo Kuyvenhoven al na zeven minuten op de lat stuitte en zowel Jesper de Vré als Dennis Kaars mogelijkheden op de openingstreffer hadden gekregen, stond de wedstrijd na ruim een kwartier op zijn kop.

Sam van Huffel vond uit een vrije trap namens de thuisclub de verre hoek (1-0). ,,Na die treffer waren we het even kwijt, maar toch herstelden we ons redelijk snel van die tegenvaller”, schetste Ravensbergen de gang van zaken na de 1-0.

Doelpunten bleven echter uit, zodat Quick Boys na de rust de inhaalrace diende te vervolgen. ,,We kwamen goed uit de kleedkamer en creëerden opnieuw de nodige mogelijkheden, maar een doelpunt zat er niet in. Ook niet toen een afstandsschot van Mohamad Mahmoed na een uur spelen op de paal belandde.

,,In de kleedkamer hadden we het er na afloop over dat dit een echte FIFA-uitslag was.”

Voor het overige gooide vooral HFC-doelman Tom Boks roet in het eten voor Quick Boys. Met hem was meteen de uitblinker van het duel genoemd. Zo keerde Boks nog een volley van invaller Martin van Eeuwijk en bracht de goalie uitstekend redding op een inzet van Tommie Bekooij.

Ravensbergen: ,,Op momenten dat wij de gelijkmaker al dachten te hebben gemaakt, ging het feest toch niet door. Dat is meteen het verschil met Derde Divisie. We spelen nu tegen ploegen die een 1-0 voorsprong goed kunnen verdedigen. Dat bleek ook in het resterende gedeelte van de wedstrijd. We bleven aanvallen, dwongen hoekschoppen af maar het lukte ons gewoon niet om langszij te komen. Op een gegeven moment heb je wel het idee dat je nog wel een halfuur kunt door voetballen om tot scoren te komen. Het is aan ons daar verandering in aan te brengen.”

FIFA-uitslag
Ondanks opnieuw een nederlaag en de lage klassering op de ranglijst, wanhoopt Ravensbergen zeker niet. Het vertoonde spel en ook de talloze mogelijkheden die zijn ploeg wekelijks weet te creëren moeten in de toekomst punten gaan opleveren. De verdediger vatte de nederlaag in Haarlem op unieke manier samen.

,,In de kleedkamer hadden we het er na afloop over dat dit een echte FIFA-uitslag was. Wij hadden tachtig procent balbezit en misschien wel twintig tot dertig doelpogingen, terwijl de tegenstander amper voor onze goal verscheen en toch wist te scoren. De uitslag laat iets heel anders zien dan wat er op het veld gebeurde. Daar koop je achteraf weinig voor, maar het vertrouwen is en blijft desondanks groot. We moeten ons aan de positieve punten blijven vasthouden.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Van Nispen (zat.) loopt ‘eindelijk’ tegen betere tegenstanders aan’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude