Quick Boys is er niet in geslaagd de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken. De Katwijkers kwamen thuis niet verder dan 0-0 tegen Ajax, dat zodoende op doelsaldo doorgaat. De Amsterdammers stuiten in de halve finale op Noordwijk. De eerste wedstrijd is dinsdagavond op de Toekomst in Amsterdam.

Op een volgepakt Nieuw Zuid waren de kansen zeer schaars in de eerste helft. De beste was na twee minuten al voor David Almeida, die stuitte op Ajax-doelman Danny Been. Ajax was duidelijk gekomen om niet te verliezen en dat resulteerde in veel balbezit voor de thuisploeg. Quick Boys slaagde er echter niet in om een bres te slaan in de defensie van de bezoekers. Daarvoor ontbrak de echte stootkracht voorin. Veel moest komen van spits Jeroen Ketting, die door de lucht regelmatig werd bereikt, maar daarna te weinig Quick Boys-gezichten om zich heen zag.

Fysiek

Jaap van Duijn werd node gemist in de aanval bij de thuisploeg. De snelle buitenspeler heeft wel de capaciteiten om uit het niets iets te creëren, iets wat tegen Ajax niet lukte. Na de hervatting ging Quick Boys nog nadrukkelijker op zoek naar een treffer. Met een leeuwenhart vochten de spelers voor elke meter, daarbij werden fysieke duels niet geschuwd. De spelers van Ajax gingen veelvuldig naar de grond en grepen de momenten gretig aan om het tempo uit de wedstrijd te halen.

Naar kansen moest men ook in de tweede helft zoeken met een loep. Harry Zwarthoed treuzelde vlak na rust net te lang en een kopbal van Joost Kuhlmann werd van de lijn gekopt door Yuri Rose. Ajax beperkte zich in de fase alleen nog maar tot verdedigen en het vasthouden van de brilstand. Toch kregen de bezoekers dé kans om de wedstrijd te beslissen. Een vrije trap werd niet goed verwerkt door Patrick de Groot, maar de goalie zelf en vervolgens Mike Ruijter op de lijn, hielden hun ploeg in de race.

Naarmate de klok dichter bij de negentig minuten kwam, verstreek ook het geloof bij de thuisploeg. Toch had Bart Freke zijn afscheid nog even kunnen uitstellen. Vijf minuten voor tijd werd de verdediger aangespeeld op de rand van de zestien. Freke haalde uit de draai uit, maar zijn schot werd gesmoord en verdween naast.