Quick Boys heeft zaterdag met speels gemak de derby tegen FC Lisse gewonnen. Het werd op Nieuw Zuid 3-0 voor het team van Thomas Duivenvoorden. In de eerste helft waren Bram Franken en Nick Broekhuizen doeltreffend. Na rust pikte Broekhuizen ook nog zijn tweede treffer van de middag mee.

Bij FC Lisse stond Sjaak Polak voor het eerst voor de groep. De Hagenees werd maandag aangesteld als vervanger van de ontslagen Richard van Heulen. Tot een direct schokeffect leidde het niet. FC Lisse trachtte de gelederen gesloten te houden, maar slaagde daar niet in.

Eerste twee kansen raak
Quick Boys sloeg in de eerste tiende minuut bij zijn eerste kans direct toe. Een aanval over links werd door Sem van Duijn voorgegeven en ingetikt door Franken: 1-0. Een identiek recept leidde ruim tien minuten later ook tot de 2-0.

Ditmaal verzorgde Nigel Ogidi Nwankwo het voorbereidende werk en kon Broekhuizen afdrukken: 2-0. De valse spits was als jeugdspeler nog voor FC Lisse actief.

Er was op Nieuw Zuid sprake van een groots krachtsverschil en een soort van kat-en-muis-spel. Iedere keer als Quick Boys even aanzette, werd het direct gevaarlijk, met name over links. Het was dat het Katwijkse vizier niet altijd even scherp genoeg stond afgesteld, anders was de marge bij rust al veel groter geweest dan twee.

Van Duijn schiet over en levert assist
Tijdens de rust greep Polak in door Allon Koene voor Nerivio Kasanwirjo te brengen, maar aan het spelbeeld veranderde het niets. Quick Boys speelde de bal diep op de helft van FC Lisse geduldig rond. Na goed doorzetten van Jason Meerstadt kreeg Sem van Duijn een kans, maar hij schoot over.

Na iets meer dan uur spelen stond Van Duijn met zijn tweede assist aan de basis van de 3-0. Zijn bekeken voorzet kon door Broekhuizen simpel worden binnengekopt: 3-0. Duivenvoorden wisselde direct daarna tweemaal, een teken dat het sein voorzichtig richting dinsdag kon. Dan speelt Quick Boys in de KNVB Beker thuis tegen NAC Breda.

Ook FC Lisse gaat in bekerverband aantreden, op Ter Specke tegen Dordrecht. Uiteindelijk kabbelde het duel – met nog veel wissels aan beide kanten – naar het einde. FC Lisse kon niet en Quick Boys hoefde niet zo nodig meer.

Quick Boys – FC Lisse 3-0 (2-0)
10. Franken 1-0
21. Broekhuizen 2-0
62. Broekhuizen 3-0

Foto: FC Lisse

Beluister ook: VIDB Café aflevering 6: Op bezoek bij Sander de Brito Roque


POPULAIRE BERICHTEN