Een harde en vooral dure les. Dat was wat Quick Boys overkwam op Het Kasteel in de ontmoeting tegen Jong Sparta Rotterdam. Daar waar de 0-1 halverwege nog uitstekend aanvoelde, was de teleurstelling iets meer dan een uur later enorm. De jeugdige Spartanen bogen die achterstand om in een nipte 2-1 zege en dat kwam hard aan bij de blauw-witte promovendus.

,,Misschien hoort het wel bij het leerproces nu we op een niveau hoger spelen. Deze nederlaag was onnodig. In plaats van met drie punten stappen we nu met een nederlaag de bus,” aldus sluitpost Paul van der Helm. ,,Het breekpunt in de wedstrijd voor ons was de gelijkmaker die kort na rust viel. Dat moment was cruciaal en zijn we eigenlijk niet meer te boven gekomen.”

Quick Boys toont twee gezichten
Zodoende ontspon zich in Rotterdam een duel met twee gezichten. Het eerste bedrijf was daarbij duidelijk voor de ploeg van Edwin Grünholz. Quick Boys controleerde de wedstrijd en creëerde meer dan de tegenstander. Hiervoor kreeg het kort voor de thee de beloning in de vorm van de 1-0. Een van richting veranderde vrije trap van Marc de Kruijs was te machtig voor goalie Fabri, waarna Jesper de Vré even later ook nog de 0-2 op zijn schoen had.

,,Uiteindelijk doet een eigen vrije trap ons de das om. Slecht genomen, waarna zij er in de counter uitkomen.”

Zonder de ziek in de kleedkamer achtergebleven Jeffrey Ket en de gewisselde Marc de Kruijs, voor dit duo verschenen Martin van Eeuwijk en Ivailo Staal binnen in de lijnen, verliep het na de doelwisseling een stuk minder voorspoedig voor de bezoekers. In de 49e minuut lag de gelijkmaker achter Van der Helm, toen de naar binnen draaiende Brad van Hoeven met behulp van een Katwijks-been raak schoot.

,,Daarna waren we het echt kwijt,” blikte Van der Helm terug. ,,We kwamen gewoon niet meer aan voetballen toe. Dan hoop je op een punt, maar ook dat zat er niet in. We deden er nog alles aan om de wedstrijd om te draaien en daarom pompten we de ballen naar voren, maar daar wist Jong Sparta wel raad mee. Uiteindelijk doet een eigen vrije trap ons de das om. Slecht genomen, waarna zij er in de counter uitkomen.”

Kaartenregen
De 2-1, opnieuw van de voet van Van Hoeven, bleek de genadeslag voor de mannen van Grünholz. Hoewel het in de resterende twintig minuten met de moed der wanhoop op zoek ging naar de gelijkmaker, vielen er over en weer alleen maar gele kaarten te noteren. Waarbij de Katwijkse pijn in blessuretijd nog verder toenam toen arbiter Rozendal verdediger Chima Bosman van rood voorzag na een overtreding op de doorgebroken Mohammed Tahiri.

,,Het hoort bij het leerproces in de Tweede Divisie. Als we dat meenemen dan levert het in ieder geval nog iets op.”

,,Klote natuurlijk allemaal,” kon de doelverdediger zijn teleurstelling na afloop niet onderdrukken. ,,Dit hadden eigenlijk drie punten moeten zijn. We zullen hier van moeten leren. Bij de 2-1 vergeten we gewoon slim te zijn en moet er even ingegrepen worden met een overtreding. Dat gebeurt dan op zo’n moment niet en dan ben je het haasje. Elke ‘jongploeg’ kan voetballen en daar is Sparta geen uitzondering op. Laten we dan toch maar proberen om dit positief af te sluiten. Het hoort bij het leerproces in de Tweede Divisie. Als we dat meenemen dan levert het in ieder geval nog iets op.”

Dat valt voor Quick Boys te hopen nu Jong Volendam aanstaande zaterdag op Nieuw Zuid op bezoek komt. Dan zal blijken of de ploeg van Grünholz in de Tweede Divisie een snelle leerling is.