Dyllandro Panka vertrekt naar alle waarschijnlijkheid na dit seizoen bij Quick Boys. Dat Katwijkse club gaat de eenzijdige cluboptie niet lichten, zo vertelt bestuurslid selectievoetbal Gert Pluimgraaff in de talkshow Quick Boys Live.

De 24-jarige Panka streek afgelopen zomer neer op Nieuw Zuid. De vleugelaanvaller tekende voor een jaar, met een cluboptie voor een extra seizoen. Van die laatste mogelijkheid wordt vooralsnog geen gebruik gemaakt. “Er zijn op dit moment teveel twijfels om de optie te gaan lichten”, vertelt Pluimgraaff.

Clubs zijn verplicht spelers met een aflopend contract voor 1 april duidelijkheid te verschaffen. “Ik heb eerlijk tegen hem gezegd: ‘als je nog zes of zeven topwedstrijden speelt, kan het zijn dat we alsnog om de tafel gaan'”, aldus Pluimgraaff. “Maar op dit moment is het een nee.”

Panka verkaste in 2019 van Purmersteijn naar FC Volendam, waar hij in september 2020 zijn eerste profcontract ondertekende. Toch bleef een definitieve doorbraak in het Kras Stadion uit. Hij kwam in totaal tot acht competitie-optredens voor de huidige eredivisionist. Namens Quick Boys deed hij in 24 van de 29 competitieduels mee.

Het gedeelte over Panka komt in onderstaande video vanaf 13:00 aan bod

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Beers definitief na dit seizoen weg bij Quick Boys


POPULAIRE BERICHTEN