Voetbal- en sportclichés, wie kent ze niet? Neem: voetbal is oorlog. Of: sport is de belangrijkste bijzaak van het leven. Zaterdag kwam met name die laatste perfect tot uitdrukking op Nieuw Zuid, waar Quick Boys op hartverwarmende wijze afscheid nam van supporter Maarten de Vries.

Maarten is een echte Quick Boyzer: hij begon bij de blauw-witten op zijn vierde met voetballen en bleef er altijd een graag geziene gast. Hij doorliep vele elftallen en was ook supporter van de hoofdmacht van Quick Boys.

Helaas werd de Katwijker getroffen door een slopende ziekte, waardoor de levenskwaliteit voor hem drastisch afnam. Daarom besloot Maarten dat de thuiswedstrijd tegen ACV (0-3) de laatste was die hij zou bijwonen.

Dat werd een gedenkwaardige, speciale en emotionele. Maarten kreeg van familie en (voetbal)vrienden een indrukwekkend onthaal op Nieuw Zuid, waar hij opgewacht werd in een een erehaag met fakkels en een spandoek “Maarten Forever”. Na afloop van de wedstrijd volgde nog een foto op het hoofdveld met de selectie van Quick Boys en veel supporters.

In een bericht op de website van Quick Boys laat Maarten weten dat hij zelf graag wilde dat de beelden geplaatst zouden worden, ‘zodat men ziet wat de ziekte met een mens doet en om de beslissing die hij heeft genomen bespreekbaar te maken’. “Hij wil ook, via deze weg, een ieder die heeft bijgedragen aan dit mooie eerbetoon hartelijk bedanken, het gaat jullie goed!”

Bekijk hieronder de indrukwekkende beelden van Quick Boys TV

Foto: Quick Boys

POPULAIRE BERICHTEN