Het is bijna zover! Over een week gaat de tweede editie van de Horesco Horecavo ZaalCup van start. Maar liefst 57 elftallen hebben zich aangemeld om in de zaal een lekker balletje te gaan trappen. In aanloop naar het toernooi spraken wij met Tony van Duyvenbode, coördinator van verschillende elftallen, waaronder de talententeams bij Quick Boys.

De Katwijkers komen op volle oorlogssterkte volgende week richting de Duinwetering. Zo doet er een seniorenelftal mee en is er van elke jeugdafdeling een elftal aanwezig. En wie deze elftallen onderschat, die komt van een koude kermis thuis. ,,Quick Boys onder 15 speelt bovenin mee in de Derde Divisie. Het is een team met veel technische voetballers en zeker een kanshebber voor een finaleplaats”, waarschuwt Van Duyvenbode.

Getalenteerde lichting
Dat is niet niks. Maar ook voor Quick Boys onder 13 moet volgens Van Duyvenbode opgepast worden. ,,Dit team speelt al jaren bij elkaar en geldt als één van de meest getalenteerde lichtingen bij Quick Boys.” Van Duyvenbode weet ook wie de concurrenten voor deze jongens zijn. ,,Katwijk en FC Lisse onder 13 kunnen ook hoge ogen gaan gooien.”

Tegenstanders, maak je borst dus maar nat voor deze elftallen. Maar, we zijn er nog niet. Ook de Katwijkse meisjes zijn van de partij volgende week. ,,Quick Boys meisjes onder 13 speelt landelijk op een hoog niveau en doet het daar zeer behoorlijk”, aldus Van Duyvenbode.

Meer eigen jeugd
,,Quick Boys heeft als ambitie de beste amateurclub van Nederland te worden met vooral alleen Katwijkse jongens. Er wordt flink in de jeugd geïnvesteerd om meer eigen jeugd in het eerste elftal te krijgen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, besluit hij.

De Horesca Horecavo ZaalCup is een concept van Voetbal in de Bollenstreek en wordt in samenwerking met BroSports georganiseerd


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude