Het is bijna zover! Over een week gaat de tweede editie van de Horesco Horecavo ZaalCup van start. Maar liefst 57 elftallen hebben zich aangemeld om in de zaal een lekker balletje te gaan trappen. In aanloop naar het toernooi spraken wij met Tony van Duyvenbode, coördinator van verschillende elftallen, waaronder de talententeams bij Quick Boys.

De Katwijkers komen op volle oorlogssterkte volgende week richting de Duinwetering. Zo doet er een seniorenelftal mee en is er van elke jeugdafdeling een elftal aanwezig. En wie deze elftallen onderschat, die komt van een koude kermis thuis. ,,Quick Boys onder 15 speelt bovenin mee in de Derde Divisie. Het is een team met veel technische voetballers en zeker een kanshebber voor een finaleplaats”, waarschuwt Van Duyvenbode.

Getalenteerde lichting
Dat is niet niks. Maar ook voor Quick Boys onder 13 moet volgens Van Duyvenbode opgepast worden. ,,Dit team speelt al jaren bij elkaar en geldt als één van de meest getalenteerde lichtingen bij Quick Boys.” Van Duyvenbode weet ook wie de concurrenten voor deze jongens zijn. ,,Katwijk en FC Lisse onder 13 kunnen ook hoge ogen gaan gooien.”

Tegenstanders, maak je borst dus maar nat voor deze elftallen. Maar, we zijn er nog niet. Ook de Katwijkse meisjes zijn van de partij volgende week. ,,Quick Boys meisjes onder 13 speelt landelijk op een hoog niveau en doet het daar zeer behoorlijk”, aldus Van Duyvenbode.

Meer eigen jeugd
,,Quick Boys heeft als ambitie de beste amateurclub van Nederland te worden met vooral alleen Katwijkse jongens. Er wordt flink in de jeugd geïnvesteerd om meer eigen jeugd in het eerste elftal te krijgen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, besluit hij.

De Horesca Horecavo ZaalCup is een concept van Voetbal in de Bollenstreek en wordt in samenwerking met BroSports georganiseerd


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO