Er is al veel over gezegd en geschreven. De indeling voor de zaterdagse Derde Divisie waarin komend seizoen liefst vijf beloftenteams uitkomen. De amateurverenigingen zijn er laaiend over. Woensdagavond wordt er – op een op voorhand al veelbesproken onderhoud – in Zeist getracht een oplossing te vinden. Mocht die er niet komen, dan worden rigoureuze maatregelen niet uitgesloten. Dat vertelt Pieter Kuijt namens Quick Boys, de enige regioclub in de Derde Divisie.

,,Er kan dan van alles”, vertelt Kuijt. ,,In zijn geheel niet gaan voetballen zou kunnen, of misschien alleen niet spelen tegen beloftenteams. Of wellicht ons vierde of vijfde team laten spelen tegen een beloftenteam. Dat zijn wel dingen die als optie besproken kunnen worden.” Naar de rechter stappen is dat volgens Kuijt niet. ,,Uiteindelijk doet de KNVB niets illegaals.”

Toch hoopt Kuijt dat het zover niet hoeft te komen. ,,Kijk, wij hebben natuurlijk ook liever dat we er op een normale manier uitkomen.”

,,Het is altijd even afwachten hoe groot de broek is die je aantrekt.”

Kuijt kondigde in een eerder artikel op VIDB al aan dat Quick Boys voor de vergadering twee doelen heeft: een voor de korte en een voor de lange termijn. Die laatste behelst het tegenhouden van nieuwe instroom van beloftenteams en ze uiteindelijk helemaal uit te sluiten. Voor de korte termijn geldt dat Quick Boys de competitie van komend seizoen enigszins aantrekkelijk wil maken.

,,Het verzet tegen de beloftenteams zal altijd blijven”, vertelt Kuijt. ,,Maar mocht de verdeling 3 om 3 worden, dus in beide Derde Divisies drie beloftenteams, dan ben ik in dat opzicht best tevreden, hoe gek dat misschien ook klinkt. Dan hebben we in in ieder geval een leukere competitie dan we nu dreigen te krijgen en is het allemaal enigszins acceptabel opgelost.”

,,Het liefst blijven we onder de vlag van de KNVB voetballen, maar als er een onwerkbare situatie ontstaat, kijken we verder.”

Kuijt zit grotendeels op één lijn met FC Lisse-voorzitter Leon Annokkee, de woordvoerder namens het pact van 6 die vrijdag het bal openden met een gezamenlijke brief geadresseerd aan Jan Dirk van der Zee. Wat Annokkee betreft hoeven ingrijpende ingrepen niet te worden geschuwd als de KNVB de amateurs niet tegemoet komt. ,,Ik denk dat de clubs er nu zo strak inzitten dat het slikken of stikken is”, zei hij al eerder tegen VIDB.

In een interview met het Leidsch Dagblad sloot Annokkee zelfs een afscheiding met de KNVB niet uit. ,,Het liefst blijven we onder de vlag van de KNVB voetballen, maar als er een onwerkbare situatie ontstaat, kijken we verder. Veel amateurclubs zijn er helemaal klaar mee.”

Annokkee is benieuwd hoe de kaarten geschud gaan worden. ,,Het is altijd even afwachten hoe groot de broek is die je aantrekt. Maar als ik spreek namens de zes clubs van de brief: voor ons kan die stap niet groot genoeg zijn.”

Lees ook: Amateurvoetbal slijpt messen voor D-Day: ,,Slikken of stikken”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO2-2SJC
Foreholte 4-0VV Wilhelmus
Hillegom 4-0HMSH
Teylingen 0-0HVV
VVH/Velserbroek 4-1Van Nispen (zon.)