In de nacompetitie is het altijd zaak de eerste wedstrijd te winnen, want die bepaalt het verdere scenario. Op welke manier doet niet ter zake. Quick Boys deed zijn plicht. Het won met 0-1 door een van richting veranderde vrije trap van Mike Ruijter. Quick Boys mag volgende week tegen Ajax proberen een halve finale-plaats in de nacompetitie veilig te stellen.

Quick Boys dankte de winst aan keeper Patrick de Groot. Wat de keeper van de blauw-witten liet zien, was van grote klasse. Hij was het die zijn ploeg op de been hield. De gehele wedstrijd keepte hij zeer attent. En dan met name in de slotfase toen de ploeg van Hennie in ’t Hof de druk gigantisch opvoerde. De Groot gaf geen krimp. Drie 1-op-1-situaties verijdelde hij met verve. Bij de laatste redding stonden de noppen in zijn zij. Het deerde De Groot niet. Na zijn blessurebehandeling keepte hij weer vrolijk verder.

De coach van DVS werd onderhand gek van de doelman van Quick Boys. Druk gebarend liep hij op Ted Verdonkschot af. In eerste instantie hoorde Verdonkschot niet wat Van ’t Hof riep naar hem. De tweede keer wel. ,,Of ik mijn doelman niet kon wisselen.” Verdonkschot reageerde lachend heel alert. ,,Ik heb er al drie gewisseld Hennie, dus dat gaat niet meer lukken.”

Het eerste fundament is gelegd door de blauw-witten. Het had wel wat voeten in aarde. Quick Boys trof in DVS’33 een uitstekende tegenstander. De thuisploeg begon flitsend. Smaakmaker Ali Akla bleek de eerste minuten een behoorlijke kwelgeest. Ouick Boys had het moeilijk, maar hield stand. Dat dat met kunst- en vliegwerk gepaard ging, deed niet ter zake. Dat DVS niet tot scoren kwam, was eigenlijk een wonder.

De Groot

Tegen de verhouding in nam de ploeg van Verdonkschot zelfs de leiding. Daar was een dood spelmoment voor nodig. Voor Ruijter was dat geen probleem. Zijn vrije trap, onderweg licht aangeraakt, trof doel. Een behoorlijke dreun voor DVS. Wonderwel herstelde DVS zich snel en pikte weer vrij snel de draad op. Maar de echte grote kansen bleven echter uit voor de formatie van In ’t Hof. En werd het hachelijk, dan stond daar altijd weer de al eerder genoemde De Groot.

De tweede helft stond bol van de spanning. Na de aftrap had er 0-2 op het scorebord moeten staan. Bart Freke dacht in de rebound te scoren, maar keeper Hulskamp voorkwam erger. In de tegenstoot leek de gelijkmaker in de maak, maar de kopbal van Maurice de Ruiter ging over. Vijf minuten later ontsnapte Quick Boys wederom. Nu schoot Akla tegen de lat.

DVS gaf ook veel ruimte weg. Quick Boys vergat echter de klus definitief af te maken. Zo kreeg Jeroen Ketting de kans, maar zijn omhaal ging rakelings naast. De al eerder genoemde Patrick de Groot was de dwarsligger voor DVS. Het wilde niet lukken voor DVS. Quick Boys haalde de drie begeerde punten binnen en deed uitstekende zaken.