De spelers van Quick Boys lijken met de week beter te wennen aan het zo veelbesproken nieuwe systeem. De Katwijkse formatie boekte op bezoek bij DOVO de tweede zege op rij: 2-1.  Yordi Teijsse, wie anders, zorgde met een benutte strafschop voor de driepunter. Quick Boys stijgt door de overwinning naar de vierde plaats in de Derde Divisie.

Zijn tweede treffer in twee duels bleek tien minuten na de rust goed genoeg voor de winst. ,,Al maak ik er dertig op deze manier, dat maakt me helemaal niks uit”, lacht de topscorer door de telefoon. ,,Ik schoot hem op z’n hand en het was een terechte penalty. Die moet er vervolgens ook in.”

Volgens Teijsse speelde Quick Boys in Veenendaal zeker geen goede wedstrijd. ,,In de tweede helft hebben we voor elke meter gestreden. Aanvallend was het nog niet helemaal wat het moet zijn, maar verdedigend hebben we eigenlijk niets weggegeven.”

,,Het is de bedoeling dat we het voorin met z’n drieën in een soort driehoek uitzoeken.”

En dat is precies de bedoeling van trainer Jan Zoutman, die het accent met het nieuwe 5-3-2 systeem vooral op de verdediging heeft gelegd. Vorig seizoen was dat het zorgenkindje en dat lijkt nu een stuk beter in orde. Al gaat dat misschien ten koste van wat aanvallende stootkracht. Dat ziet ook Teijsse, die zich vorige week redelijk kritisch uitliet over het systeem. Hij legt uit waarom.

,,Het is de bedoeling dat we het voorin met z’n drieën in een soort driehoek uitzoeken. Ik sta op papier wat op rechts, maar ik probeer zoveel mogelijk naar binnen te trekken. Jesse [Van Nieuwkerk red.] moet dan om mij heen cirkelen en Reda [Kharchouch red.] komt wat meer van de andere kant.”

Afstandschot
Tegen DOVO pakte dat goed uit, vond de spits. ,,Het ging weer een stuk beter dan vorige week. We konden vooral met de lange bal, die dan verlengd werd en waar ik vaak het duel won, verder voetballen. DOVO is een goede ploeg. Ik denk de beste van alle promovendi. Ze hadden in fases ook wel het initiatief, zeker na de 1-1. Die viel heel ongelukkig.”

Quick Boys kwam al na vier minuten op voorsprong. Aanvoerder Delano A Cohen haalde weer eens van afstand doeltreffend uit. ,,Een hele goede aanval. Goed opgezet en uiteindelijk werd de bal teruggelegd en kon Delano lekker uithalen.”

En dat is een tweede stokpaardje van Zoutman. Middenvelders die kunnen scoren, waren vorig seizoen een zeldzaamheid. Op Jesse Driebergen na, maar die is slachtoffer van de nieuwe speelwijze en moet op de bank plaatsnemen. Zoutman kiest met Mo Mahmoed en A Cohen voor twee defensief ingestelde krachten.

,,Dat zie je nu ook al aan de ranglijst. Geen enkele ploeg is zonder puntverlies.”

,,Soms is het gat vanaf het middenveld wat te groot. Delano en Mo zijn geen jongens die continue in de zestien komen. Maar dat is hun taak ook niet. Maar het afstandsschot van Delano blijft een wapen. Dat pakte nu ook weer goed uit”, vond Teijsse.

Ranglijst
Tien minuten later was het echter alweer gelijk. Een corner verdween via via zomaar achter goalie Jesper Hogedoorn, die opnieuw Martijn de Zwart uit de basis hield. De goal van Teijsse na rust bleek uiteindelijk dus voldoende voor de winst.

Teijsse ziet zijn ploeg nu terug in de top van de ranglijst. Daar waar de Katwijkers aan het einde ook graag willen staan. Misschien nog wel ietsje hoger. ,,Ik denk dat heel veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Dat zie je nu ook al aan de ranglijst. Geen enkele ploeg is zonder puntverlies. Wij moeten gewoon bovenin gaan eindigen en het liefste natuurlijk helemaal aan de top.”

DOVO – Quick Boys 1-2 (1-1) 4. A Cohen 0-1, 13. Wormgoor 1-1, 55. Teijsse 1-2

Quick Boys: Hogedoorn, Bloemendaal (82. Maeda), De Vreugd, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, A Cohen, Mahmoed (83. Kuyvenhoven), Van Nieuwkerk (90. Den Hartog), Teijsse, Kharckouch.

Archieffoto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)