De ploeg werd vorige week nog tot op het bot gefileerd door VVOG. De bezoekers gingen met applaus van het veld op Nieuw Zuid. Die beloning kreeg Quick Boys niet op bezoek bij Harkemase Boys, maar de zege smaakte daarom niet minder zoet. De Katwijkers hebben er acht duels op moeten wachten, maar in Friesland boekte de ploeg zaterdag eindelijk de eerste comfortabele zege van het seizoen. Sprankelend was het zeker nog niet, ook al was de formatie van Jan Zoutman uiteindelijk met 4-0 te sterk voor Harkemase Boys. Alle treffers vielen in het laatste half uur van de wedstrijd. Jerghinio Sahadewsing brak met een strafschop de ban voor de Katwijkers.

De tweede driepunter brengt de ploeg op plek elf met negen punten uit acht duels. In Friesland trad Quick Boys aan met een sterk gewijzigde opstelling. Zoutman had Joey Ravensbergen, Milan Hoek en Mo El Osrouti geslachtofferd. Jordy Groot, Mohamed Mahmoed en Kenneth Misa-Danso mochten het vanaf de aftrap proberen. Raymon Kuipers verving onder de lat de geblesseerde Martijn de Zwart. De koerswijziging sorteerde niet direct het gewenste effect. Het begin was nog goed, maar vervolgens zakte Quick Boys weer ver weg en kon de thuisploeg de regie voeren. In het eerste bedrijf waren beide ploegen dus aan elkaar gewaagd. ,,Wij raakten de grip kwijt en nam Harkema het over”, zag ook Sahadewsing. Grote kansen waren er dan ook niet te noteren voor de rust.

Opluchting
De bezoekers namen ook na de rust direct weer het initiatief. Nu leverde het offensief wel effect op. Harkema, net zoals Quick Boys niet lekker in z’n vel zittend getuige de vijf nederlagen op rij, kon de druk niet meer afhouden. Eerst testte Sahadewsing met een vrije trap nog het aluminium. Even later was het raak. Groot werd getoucheerd in de zestien: strafschop. Sahadewsing ontfermde zich over het buitenkansje en zorgde voor opluchting bij de meegereisde Quick Boys-aanhang. Na de 0-2 van aanvoerder Anthony Bentem was het Friese verzet wel gebroken , ook omdat de gastheren met tien man kwamen te staan na het uitvallen van Schotanus toen de ploeg al drie keer had gewisseld. Misa-Danso en Driebergen gaven in de laatste minuten de zege nog een fraaier aanzien.

,,De wissels in de basisopstelling waren zeker niet noodgedwongen”, beaamde de maker van de 0-1. ,,Maar als de ploeg niet draait, heeft de coach de ruimte om te wisselen. Vorig seizoen gebeurde dat heel weinig. Nu maakt hij even andere keuzes.” De middenvelder hoopt dat dit het begin kan zijn van een goede reeks. ,,Dat heb je in deze competitie nodig. De verschillen zijn nog steeds klein. Eigenlijk net zoals altijd in de Topklasse het geval was.  Zes, zeven keer winnen, maakt een groot verschil. Kijk maar naar FC Lisse nu. Volgende week tegen FC Rijnvogels is weer een nieuwe kans. Naar de ranglijst heb ik eerlijk gezegd nog niet gekeken. Dat heeft toch nog geen zin. Eerst maar zorgen dat we er weer een beetje beter voor staan.”

Harkemase Boys – Quick Boys 0-4 (0-0). 63. Sahadewsing 0-1, 73. Bentem 0-2, 83. Misa-Danso 0-3, 89.  Driebergen 0-4.

Quick Boys: Kuipers, Opoku, Bentem. D. van der Plas, Groot, Mahmoed (87. Ravensbergen), J. van der Plas, Sahadewsing, Den Hartog, Van Steen (78. Driebergen), Misa-Danso.

Samenvatting Harkemase Boys TV:

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)