Een overvol programma vanavond in de Districtsbeker. Zie hieronder de uitslagen, ontwikkelingen en doelpuntenmakers.

Quick Boys – FC Boshuizen 3-0. Doelpunten: De Vries, Van Duijn en Teijsse

Quick Boys vond opnieuw driemaal het net in een bekerwedstrijd. Na de 3-3 tegen Quick was het ditmaal wel genoeg voor de zege. Zondageersteklasser FC Boshuizen werd met 3-0 verslagen. Thom de Vries opende de score in de eerste helft. Yordi Teijsse en Jaap van Duijn, beiden goed op dreef de laatste weken, voerden de score op.

RKAVV – FC Rijnvogels 2-1. Doelpunt: Sammy Zandbergen

Rijnvogels won tegen Alphense Boys zijn eerste bekerduel, maar ging nu nipt onderuit bij RKAVV. Jedsel Markes scoorde beide goals voor de thuisploeg. De tegentreffer van Sammy Zandbergen in blessuretijd was slechts voor de statistieken. RKAVV boekte zijn tweede overwinning na de ruime zege op Voorschoten (97), dat zaterdag de laatste tegenstander voor FC Rijnvogels is.

Foreholte – Quick Boys 2 2-2. Doelpunten Foreholte: Wiering (2). Doelpunten Quick Boys 2: Van Rijn en Driebergen

Het tweede van Quick Boys kwam niet tot winst. De Katwijkse beloften speelden met 2-2 gelijk bij Foreholte. Voor de Voorhouters scoorde Lukas Wiering tweemaal. Voor Quick Boys, dat een achterstand omzette in een 2-1 voorsprong, waren John van Rijn en Jesse Driebergen trefzeker. ,,Het was een prachtige pot”, zei Foreholte-coach Marcel IJzendoorn. ,,Een groot compliment voor de jongens voor de geleverde strijd.”

RCL – FC Lisse 3-1. Doelpunt: Van Dijk

De zondagtak van FC Lisse ging voor het eerst onderuit. Op bezoek bij RCL werd met 3-1 verloren. Rick van Dijk maakte de Lisse-goal. De eerste bekerwedstrijd tegen Zevenhoven was nog knap met 3-0 gewonnen. FC Lisse treft in de laatste groepswedstrijd nog Meerburg.

UVS – Teylingen 1- 1. Doelpunt: Van der Voort

Na de nipte nederlaag tegen Lugdunum moest Teylingen opnieuw tegen een Leidse ploeg aantreden. Het bezoek aan UVS leverde een punt op: 1-1. Dorus van der Voort scoorde voor de Sassenheimers, die in de tweede helft een penalty tegen kregen. ,,Het was een lekkere wedstrijd”, zei coach Laurens Mouter. ,,De eerste helft waren wij bovenliggend. Na rust ging UVS één op één spelen en kregen wij het wat moeilijker.1-1 is dikverdiend.”

Van Nispen – Kagia 3-3. Doelpunten Van Nispen: Van Eeden en Van Haaster (2). Doelpunten Kagia: Imanse (2) en Lamboo.

Van Nispen en Kagia leverden een spectculaire eerste helft af. De thuisploeg leidde na een halfuur met 3-0 door goals van Bart van Eeden en Mike van Haaster (2). Binnen tien minuten kwam Kagia langszij door Jesper Imanse (2) en Rens Lamboo. Beide ploegen bleken in het eerste bedrijf hun kruit verschoten te hebben, want na rust werd niet meer gescoord.