Na de 1-2 nederlaag die Quick Boys een week eerder in de maag gesplitst kreeg, was het zaak voor de ploeg van Jan Zoutman om op bezoek bij ODIN’59 een positief resultaat te boeken. Als het tenminste omhoog wilde blijven kijken. Onder vergelijkbare omstandigheden, ook dit keer zette spits Max van Steen zijn ploeg in de slotfase op voorsprong, bleef die voordelige marge dit keer wel intact. ,,Een heerlijk gevoel na een uitstekende teamprestatie”, jubelde matchwinnaar Van Steen nadat de driepunter definitief over de streep was getrokken.

Daarbij was de spits wel zo eerlijk om toe te geven dat ook hij na zijn doelpunt even had teruggedacht aan de derby tegen FC Rijnvogels. ,,Toen verspeelden we die voordelige marge op het einde alsnog. Nu hielden we wel stand en dat is een hele opluchting. Dat ik daarbij de winnende scoor is natuurlijk heerlijk, maar deze zege was een prestatie van het hele team.’’ Met die woorden droeg de matchwinnaar zijn winnende treffer in feite op aan zijn ploeggenoten.

Voor het zover was had het publiek in Heemskerk voor de pauze een gelijkopgaand duel gezien, waarin beide ploegen kansen kregen om de leiding te nemen. Aan blauwwitte zijde hield goalie Kuipers zijn ploeg met twee puike reddingen op de been, waar de mogelijkheden van Quick Boys een stuk beperkter waren.

Aan dat spelbeeld veranderde ook na de doelwisseling weinig.  Naast Kuipers toonde ook diens collega van Dijk zich aan de overzijde een betrouwbare sluitpost door attent te regeren op inzetten van invaller Mohamed El Osrouti en naamgenoot Mahmoed. ,,Het was toen wel duidelijk dat de club die het eerste zou scoren de beste papieren zou hebben. Uiteindelijk rolde het dubbeltje onze kant op, waarna het alsnog een lastig kwartiertje werd”, vatte Van Steen de slotfase samen.

,,Over twee weken komt Capelle naar ons toe. Dan zullen we deze lijn moeten zien door te trekken.”

Het was uiteindelijk Jerghinio Sahadewsing die aan de basis van de blauw-witte winst stond. De aanvaller die vanaf de linkervleugel naar binnen draaide, bediende Van Steen met een steekpass op maat. Komend vanuit de rug van zijn tegenstander vond de spits het net met een diagonale schuiver.

,,Toen wisten we dat ODIN zou gaan komen. Tja, en dan kan het twee kanten op. Jammer genoeg konden we de ruimte die er toen ontstond niet benutten om het duel al eerder te beslissen. Gelukkig stond het achterin goed zodat we de 0-1 over de streep trokken”, aldus een even opgeluchte als blije Van Steen, die het recept van deze zege nog wel wenste prijs te geven. ,,We hebben ons na de tegenvaller van vorige week volledig gefocust op het duel tegen ODIN’59. Er ons in vastgebeten als het ware. Verliezen was vandaag geen optie omdat we anders echt een probleem hadden gehad. En dat hebben we gewoon goed gedaan. Een heerlijk gevoel. Op die manier gaan we toch een stuk positiever het competitieloze weekend in. Over twee weken komt Capelle naar ons toe. Dan zullen we deze lijn moeten zien door te trekken!”

ODIN’59-Quick Boys 0-1 (0-0). 74. Van Steen 0-1.

Quick Boys: Kuipers, Opoku, Bentem, D. van der. Plas, Groot, J. van der Plas, Mahmoed, Sahadewsing (87. Ravensbergen), Den Hartog (72. Hoek), Van Steen, Misa-Danso (51. El Osrouti)

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)