Het hele seizoen van Quick Boys kwam samen in de uitwedstrijd tegen SHO. Rampspoed, een gebrek aan doelpunten en net als het wat beter lijkt te gaan, valt de ploeg weer terug in oude fouten. Met de 1-1 eindstand mocht de ploeg van Ted Verdonkschot nog de handen dichtknijpen. Het winnen van de tweede periode is op losse schroeven komen te staan.

,,Dit is zo zonde en zo zuur”, blikt een hevig teleurgestelde Mike Ruijter terug op het duel. ,,Er had veel meer ingezeten. Uiteindelijk mogen we nog blij zijn met een puntje.”

Quick Boys keek lang tegen een 1-0 achterstand aan. Pas in de slotfase zorgde Jaap van Duijn met een prachtig schot voor de gelijkmaker in Oud-Beijerland.

,,Zij speelden in een 5-3-2 formatie. Heel verdedigend. Er zat weinig voetbal in die ploeg”, stelt de verdediger. ,,Maar dit is schandalig. Dat heb ik ook gezegd in de kleedkamer. Dat we van deze ploeg niet winnen, ligt geheel aan onszelf.”

Voetbal onmogelijk

SHO had geleerd van de heenwedstrijd toen het met 4-0 werd weggeblazen. Het probeerde Quick Boys het voetbal onmogelijk te maken. ,,Sommigen zullen een andere mening hebben, maar ik vind juist dat we wel gedomineerd hebben”, zei Ruijter. ,,Ik denk dat zij 2,5 kans hebben gehad. Wij hebben daar te weinig tegenover gezet. Hebben te weinig echte kansen gecreëerd.”

Verder dan twee kopballen van routinier Jeroen Ketting en een paar vrije trappen van Jaap van Duijn kwam de ploeg niet.

Van lichtzinnigheid was geen sprake, verzekert de verdediger. ,,We hebben ze zeker niet onderschat. Ik kreeg in het veld een déjà vu naar vorig jaar. Toen speelden we tegen Montfoort en verloren daar met 3-0, terwijl we heer en meester waren. Ik kan het eigenlijk niet geloven dat het ons weer overkomt.”

Einde seizoen Den Hartog

Tot overmaat van ramp viel aanvaller Philippe den Hartog uit met een zware knieblessure. ,,Dat ziet er niet goed uit”, somberde Ruijter. ,,Ik vrees iets met z’n banden of meniscusschade. Dat is einde seizoen.”

Het duel lag zo’n half uur stil omdat een toeschouwer onwel werd en flauwviel. Toen die eenmaal was opgelapt, kon er verder worden gevoetbald. Verder dan de 1-1 kwam de formatie van Verdonkschot dus niet.

Door het gelijke spel heeft Quick Boys het winnen van de tweede periode niet meer in eigen hand. RVVH heeft een duel minder gespeeld en een verliespunt minder. Met ASWH voor de Ridderkerkers nog voor de boeg is er nog niets beslist. Hoe dan ook is winst geboden voor Quick Boys over twee weken in de derby tegen Rijnvogels. ,,We weten wat ons te doen staat. We zullen moeten winnen en hopen op een misstap van RVVH.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)