De KNVB wil Martin van Eeuwijk voor twaalf maanden schorsen. De nieuwe club van Van Eeuwijk, Quick Boys, is hier ook de dupe van. Gert Pluijmgraaff, de technische man van de Katwijkers, laat weten het niet eens te zijn met de straf en dat de club achter de middenvelder zal blijven staan. 

,,Het nieuws kwam bij mij echt aan als een grote verrassing”, vertelt Pluijmgraaff over de strafeis die de KNVB heeft gedaan richting Van Eeuwijk. ,,Wij weten  nog niet precies wat we gaan doen, maar deze straf slaat nergens op.”

Absurd
Mocht het voornemen van twaalf maanden schorsing uiteindelijk definitief worden, dan komt de Lisser in een uniek rijtje. Eric Cantona, Paulo Di Canio en Joey Barton kregen in het betaalde voetbal al eens schorsingen die boven de acht maanden waren. Pluijmgraaf vindt de eis van de aanklager bizar en geeft een voorbeeld.

,,Als Martin onze steun nodig heeft in juridische zin of wat dan ook, dan zullen wij hem die bieden.”

,,Volgens mij kreeg Suarez na het eerste bijtincident zeven wedstrijden en na het tweede vier maanden schorsing. Twaalf maanden vind ik echt absurd. Deze straf gaat buiten alle proporties. Ik neem aan dat Martin in beroep gaat. In principe staan wij hier buiten.”

Steun
Ook intern bij Quick Boys is er nog geen besluit genomen over de toekomst van Van Eeuwijk. Als het aan de technische man ligt, dan blijft de creatieve middenvelder ‘gewoon’ op Nieuw-Zuid. Al is dat een besluit dat volgens de Katwijker niet geheel in handen ligt van de blauw-witten.

,,Ik steun hem en de club steunt Martin ook. Zoals ik net al zei: wij weten nog niet precies wat we kunnen en gaan doen. Er is een kans dat hij tijdens een eventuele schorsing niet eens lid mag zijn van de KNVB. Dat betekent dat hij dan ook niet bij ons onder contract kan staan. Deze beslissing is heel rigoureus, maar wij gaan er niet vanuit dat deze straf zo hoog zal blijven. Als Martin onze steun nodig heeft in juridische zin of wat dan ook, dan zullen wij hem die bieden.”

Positieve flow
Waar Pluijmgraaff het meest van baalt, is dat de positieve flow waar de veelbesproken speler in zat, verbroken lijkt. De club regelde voor Van Eeuwijk een baan en de middenvelder sprak uit met zijn verleden te willen breken.

,,Wij weten ook wel dat deze jongen een verleden heeft bij de bond. Dat zal ook niet in zijn voordeel werken, maar ik vind dat je elk geval op zichzelf moet beoordelen. Dus niet het verleden bij een straf gaat halen. Elke situatie moet je anders benaderen. We gaan het op de voet volgen, maar ik weet zeker dat Quick Boys en Martin hier uitkomen.”

VIDB heeft ook getracht contact te leggen met Van Eeuwijk, maar de middenvelder was niet voor een reactie bereikbaar.

Foto: Quick Boys

Lees ook: ‘KNVB wil Van Eeuwijk een jaar schorsen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels