Quick Boys-supporters zijn zaterdag 10 februari welkom op de Krom bij de derby tegen Katwijk. Dat heeft burgemeester Cornelis Visser besloten, blijkt uit het Woord van de Voorzitter van Bart van Kruistum op de website van Quick Boys. De preses noemt het ‘een wijze stap’ van de burgervader van Katwijk.

‘Het publiek is nu aan zet om van die derby op 10 februari aanstaande weer een waar voetbalfeestje te maken’, laat hij verder optekenen. In april 2022 besloten Quick Boys, Katwijk en Rijnsburgse Boys nog in samenspraak met de politie dat er tot de zomer van 2024 geen uitsupporters welkom waren bij onderlinge duels. “De maat is vol. We zien de ongeregeldheden en geweld dit seizoen toenemen. We hebben van alles geprobeerd om dit te stoppen”, zei burgemeester Visser destijds.

In november van dit jaar werd al een eerste stap in de goede richting genomen toen uitsupporters van Spakenburg weer welkom werden geheten op Nieuw Zuid. In een brief naar de gemeenteraad waakte Visser destijds wel voor al te veel optimisme. ‘Het besluit om Spakenburg-supporters toe te laten, houdt niet in dat na 25 november 2023 bij derby’s uitpubliek is toegestaan. Ik zal komend jaar samen met de verenigingen en de politie beoordelen welke mogelijkheden er zijn.’

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Quick Boys loot AZ-uit in de KNVB Beker

POPULAIRE BERICHTEN