Natuurlijk, na twee speelrondes kun je nog geen fatsoenlijke conclusies trekken. Feit is wel dat Quick Boys onder de ambitieuze nieuwe trainer Thomas Duivenvoorden uitstekend is begonnen. Na de knappe zege vorige week tegen De Treffers (1-3 winst) werd nu Scheveningen op het eigen Nieuw Zuid relatief eenvoudig opzij gezet met 5-1. Met zes uit twee, acht voor en twee goals tegen, voeren de Katwijkers vooralsnog de ranglijst aan in de Tweede Divisie. Hoewel de 5-1 stond als een huis en de thuisploeg de meer dan verdiende winnaar was, was er volgens Duivenvoorden echter nog genoeg aan te merken op het spel van zijn team. Het optreden van zijn elftal was niet zo swingend als de uitslag doet vermoeden.

Standaardsituatie breekt de ban
Behoudens een poging van Ravelino Junte in de eerste minuut, vielen er nauwelijks kansen te noteren in de beginfase. Uit de eerste hoekschop van de wedstrijd was het meteen raak. In de 19e minuut kopte Sem van Duijn knap raak en liet daarmee de openingsgoal noteren: 1-0. Niet veel later was wederom Junte dichtbij. De aanvaller komt in deze formatie aanzienlijk beter tot zijn recht dan onder Edwin Grünholz, maar moet daar ook aanzienlijk meer meters voor lopen. Vooralsnog lijkt Junte daartoe bereid en is daarmee dus van meerwaarde voor zijn ploeg.

Hoewel Quick Boys de bovenliggende partij was, kwam het niet tot heel veel kansen. Daar staat tegenover dat Scheveningen helemaal geen vuist kon maken. De ploeg van John Blok kwam niet of nauwelijks voorbij de hoog druk zettende laatste linie van Quick Boys. Dit lukte eigenlijk alleen Lex Immers een keer, maar het sprintduel tussen hem en verdediger Tyrone Owusu was pijnlijk om te zien en deed denken aan de legendarische spint van Jhonny van Beukering in de Kuip. Owusu startte zes meter achter de blonde Schobbekop, maar haalde hem binnen twee seconden in.


Tot Man of the Match werd Sem van Duijn verkozen. Beluister hieronder een audio-interview met de uitblinker


Voor rust beslist
Toch moest de tweede goal van de middag uit wederom een doodspelmoment komen. Weer een hoekschop. Wat echter op een simpele vangbal voor doelman Sven van der Maaten leek, eindigde (voor hem althans) in een nachtmerrie. Hij liet de bal knullig los en via een lichaamsdeel van Levi van Duijn rolde de bal in het doel: 2-0. En het werd nog mooier voor de Quick Boys-aanhang, want voor de thee viel ook de 3-0 op de borden te noteren. De goed lopende tandem Ravelino Junte-Sem van Duijn over links betaalde zich uit waarbij Junte attent is, de bal verovert en bezorgt bij van Duijn die voor het rustsignaal de boel in het slot gooit met een bekeken schot.

Heel even spannend
John Blok gebruikte de rust om eens even ouderwets de zweep te hanteren en daardoor zagen we een gretiger Scheveningen uit de kleedkamers komen. Wellicht door de riante 3-0 voorsprong liet de thuisploeg zich wat overrompelen wat Mike de Niet in staat stelde om de 3-1 een minuut na de aftrap te maken. Even leek de wedstrijd weer spannend te gaan worden want Scheveningen ging op jacht naar de aansluitingstreffer.

Dit zorgde voor ruimte en countermogelijkheden voor Quick Boys. Een rush langs de linkerkant van Nigel Ogidi Nwankwo deed de bal bij Levi van Duijn belanden. Die had wat ruzie met de bal, maar invaller Danny van den Meiracker maakte met een simpele intikker bij de tweede paal aan alle eventuele onzekerheid een eind: 4-1. De kers op de blauw-witte taart werd aangeboden door Junte, die vlak voor tijd één-op-één met de doelman van Scheveningen koel bleef en de 5-1 kon binnentikken.

Al met al voor Quick Boys een prima generale voor de dorpsderby volgende week tegen de Uien in Rijnsburg.

Tekst en interview: Marcel van der Vijver
Archieffoto: Quick Boys

Lees ook: Quick Boys haalt uit tegen Scheveningen en wint ook tweede competitieduel
Check ook: Franken (Quick Boys): ‘We halen hier veel vertrouwen uit’

POPULAIRE BERICHTEN