Met vier regioclubs aan kop in de Hoofdklasse B is de start zeer indrukwekkend te noemen. Quick Boys en Ter Leede zijn er daar twee van. Beide ploegen treffen elkaar aanstaande zaterdag op Nieuw Zuid en gaan uitmaken wie voorlopig het hoogst van de toren mag blazen. VIDB beschouwt voor met Ter Leede-verdediger Tomas Arroyo en Quick Boys-aanvaller Robert Steemers.

Ze hebben geruild van club en shirt. Steemers kon de lokroep van de Katwijkse grootmacht niet weerstaan, terwijl Arroyo zich bij Ter Leede hoopt te ontwikkelen tot een goede verdediger. ,,Nee, een speciaal gevoel heb ik er niet bij. Het is leuk om jongens terug te zien, maar verder niet.”

Het zegt eigenlijk alles over hoe Arroyo denkt over zijn oude club. Als jongen uit de eigen opleiding kreeg de verdediger nauwelijks kansen in de hoofdmacht. Uiteindelijk besloot hij de stap te maken naar Sassenheim, hopend op meer speeltijd. ,,Het is sowieso lastig om als jonge verdediger door te breken op Nieuw Zuid. Vaak kiezen ze voor ervaring. Vorig seizoen was vooral moeilijk omdat ik het vertrouwen miste van de trainer en bijna niet speelde. Ik weet wat ik kan. Dan is het moeilijk om dat niet te mogen laten zien. Ik denk dat dit fijner is voor mezelf. Niet zo veel druk en meer kans op speeltijd. Ik ben pas 20 en heb zeker ambitie om het hoogste na te streven, maar voor nu is het plezier terugkrijgen en presteren belangrijk.”

Steemers moet zijn nieuwe club helpen naar de Topklasse. Hij kent de obsessie. ,,Dat wordt hier al heel lang gezegd, he. Het wordt tijd dat het lukt. Ik kan alleen maar zeggen dat we ervoor gaan. We hebben veel kwaliteit en het voetbal is tot nog toe over het algemeen goed.” De buitenspeler roemt nieuwe trainer Jan Zoutman. ,,Een heel goede trainer. Hij legt alles duidelijk uit. Ik denk dat alle spelers veel hem kunnen leren.”

Plezier
Bij Ter Leede kent Arroyo een droomstart. Met zelf twee treffers in twee duels en nul tegendoelpunten mag je spreken van een perfecte opening. ,,Dat ga ik persoonlijk niet volhouden”, lacht Arroyo. ,,Maar het tekent wel de vorm van mezelf en de ploeg. Die is prima. Het plezier is groot en met zoveel creativiteit komen de kansen vanzelf.” 
In het centrum van de verdediging vormde hij twee duels lang een duo met de eveneens jong en van Kagia overgekomen Ben van der Lans. ,,Alleen door op goed niveau te spelen, ontwikkel je jezelf. Je ziet dat Ben en ik, twee jonge spelers, ons prima staande kunnen houden.”

Op Nieuw Zuid is Steemers herenigt met goede vriend Yordi Teijsse met wie hij bij Ter Leede twee jaar samenspeelde. ,,Belangrijker is dat we het ook op het veld goed kunnen vinden. Het gaat inderdaad lekker. Het was weer ‘effe’ wennen, maar dat gaat snel.” Steemers kende een goede voorbereiding en was betrokken bij veel goals. Toch moest hij het eerste competitieduel toekijken vanaf de bank. ,,Ik had wat last van m’n kuit gekregen en was niet helemaal fit. Afgelopen week kon ik weer pijnvrij spelen en stond ik gelukkig weer in de basis en pikte gelijk m’n goaltje mee.”

Open strijd
Vorig jaar kroonde Steemers zich nog tot matchwinnaar op Nieuw Zuid, toen Ter Leede met 1-0 zegevierde. ,,Dat was persoonlijk een mooi moment. In de heenwedstrijd werden we nog helemaal weggespeeld. Ter Leede heeft altijd een stugge ploeg. Het is knap dat de club altijd een goed elftal op de been brengt. Vorig seizoen nekte de krappe selectie ons. Nu hebben ze nog geen tegengoal en van Hoek gewonnen. Dat zegt wel iets. Het zal een leuke, open strijd worden. Zoals ook vorig seizoen.” 
Persoonlijk hoopt hij net, zoals afgelopen jaren, rond de tien treffers uit te komen. ,,Dat is me de afgelopen jaren ook gelukt.” Voor zaterdag kennen beide ploegen geen nieuwe blessures, behalve de langdurig gekwetste Philippe den Hartog aan Quick Boys-zijde.

Arroyo weet dat zijn oude club altijd wordt gezien als favoriet. ,,Omdat het een grotere club is. Maar wij hoeven niet bang te zijn. Willem van Zuilen zei het ook: de eerste twaalf, dertien spelers ontlopen elkaar niet veel. Ik hoop dat ik de lachende derde ben zaterdag.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)