Vrouwlief een plezier doen met een bezoek aan de meubelboulevard, met je kids naar de kinderboerderij, het opknappen van de tuin, of gewoon rustig met de beentjes omhoog voor de televisie. Er waren zaterdagmiddag talloze leukere en nuttigere dingen dan het bezoeken van Quick Boys – Ter Leede. Die wedstrijd droeg het cachet van een topper, maar de hoge verwachtingen konden geen moment worden ingelost. Een armoedig duel dat eigenlijk geen winnaar had verdiend, werd door Ter Leede fortuinlijk met 0-1 gewonnen.

De vreugde was er in het Sassenheimse kamp niet minder om. Een orkaan van geluid kwam na afloop uit de kleedkamer van Ter Leede, alsof er een grote prijs was gewonnen. Voor de bezoekers was in een klap een povere voetbalmiddag vergeten. Matchwinner Ronnie Verplancke vond niet dat zijn ploeg iets meer nederigheid paste. ,,Het draait uiteindelijk om het resultaat. Soms loopt het gewoon niet, dat zie je ook aan Ajax. Verdedigend stond het prima bij ons, maar aanvallend was het niet goed. Dat gold zeker ook voor Quick Boys.”

QB 1                                         Ronnie Verplancke schiet vanaf de stip de 0-1 binnen

Typerend voor de aanvallende onmacht van beide ploegen was dat de enige goal van de middag tot stand kwam na een makkelijk gegeven strafschop. Thierry van der Kooye ging gewillig naar de grond na (licht) contact met Delano A Cohen. ,,Ik heb het zojuist terug gezien en ik denk dat de scheidsrechter zich na het zien van de beelden nog wel even achter de oren krabt”, zei Quick Boys-coach Jan Zoutman. Verplancke pakte het buitenkansje dankbaar uit.

Quick Boys voelde zich (logischerwijs) tekort gedaan, maar eigenlijk moest de ploeg de hand in eigen boezem steken. De Katwijkers speelden nog een redelijk eerste halfuur en kregen drie goede mogelijkheden (ook niet meer dan dat) om toe te slaan. De solide Bogdan Constantin hoefde zich niet eens bovenmatig in te spannen op inzetten van Jerghinio Sahadewsing, Yuri Guijt en Gerard Aafjes.

Dat was kort na rust wel anders, toen Jaap van der Plas vrij voor Constantin verscheen. De Roemeen redde met een katachtige reflex. Het was Quick Boys’ grootste en meteen laatste kans van de wedstrijd. De thuisploeg ontbeerde de creativiteit om de zorgvuldig dichtgetimmerde muur van Ter Leede te slechten. Het massale balverlies hielp niet mee, en ook de wissels – debutant Thomas de Vries en verdediger Mike Ruijter kwamen de aanvalslinie versterken – pakten weinig gelukkig uit.

Illustratief
Een tweetal momenten waren illustratief. A Cohen die een vrije trap zonder ook maar een medespeler in de buurt inleverde bij de dichtstbijzijnde Ter Leede –speler, en Van der Plas die na het toekennen van een vrije trap voor de opponent de bal de tribune inschoot, terwijl zijn ploeg 0-1 achter stond.

Het draaide totaal niet bij Quick Boys, al stak Zoutman na afloop een bijzonder positief verhaal op. ,,Ik heb veel goede dingen gezien. Wij waren duidelijk de baas op het veld. Je kunt niet zeggen dat zij het hebben afgedwongen. Wij hebben het laten liggen. Één ding is zeker: wij hebben meer kwaliteit dan Ter Leede. Ik vond het krachtsverschil groter dan verwacht.”

Over het krachtsverschil was collega-coach Henk Wisman het roerend eens. Juist daarom was de Amsterdammer trots op zijn ploeg. ,,We spelen naar de mogelijkheden en de kwaliteiten van het elftal, om de spelers zo goed mogelijk te laten renderen. In Nederland wordt daar wel eens naïef over gedaan. Maar wij hebben gewoon nu negen uit drie. Dat is voor Ter Leede-begrippen fantastisch.”

Quick Boys – Ter Leede 0-1 (0-0). 62. Verplancke 0-1 (strafschop)

Quick Boys: De Zwart, Hoek, Bentem, A Cohen, Ravensbergen, Aafjes, Guijt (67. De Vries), Van der Plas (80. Ruijter), Steemers, Teijsse, Sahadewsing

Ter Leede: Constantin, Boelee, Kewal, Arroyo, Bayram, Ait El Houssi, Verplancke (82. Van der Lans), Ammerlaan, Schreurs (57. Bok), Van der Kooye, Kurbegovic (74. Van der Vlugt)

Samenvatting TV West

Tekst: Gerben Oostdam

Foto’s: Hans van Duijn

Guijt       Yuri Guijt aan de bal voor Quick Boys

QB 3           Teleurstelling bij Delano A Cohen (l.) en Joey Ravensbergen (r.)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)