Burn baby burn, disco inferno” was één van de nummers die sportpark Nieuw Zuid voorzag van een muzikale twist. De boodschap bleek niet besteed aan het duel tussen Quick Boys en Huizen, een wedstrijd waarin een ontbranding nooit tot stand kwam. Huizen was naar Katwijk gekomen om te spelen op een punt en leidde hiermee een eenzijdige wedstrijd in. De derde overwinning op rij voor Quick Boys werd behaald door de twee doelpunten over beide helften te verdelen.

De Katwijkers  traden aan in een ongewijzigde formatie ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Jong Almere. Aanvallende intenties werden direct volop getoond door de manschappen van trainer Jan Zoutman, echter weigerden de Huizenaren om mee te werken aan een attractief duel. De trouwe blauw-witte aanhang zag dat keeper De Zwart in de eerste helft niet één keer hoefde op te treden op een doelpoging van de geel-groenen.

De behoudende spelopvatting van de opponent vereiste creativiteit in het aanvallende spel van Quick Boys. Dat besef drong in de eerste helft vooral door tot aanvoerder Anthony Bentem. Hij was degene die, met crosspasses en dribbels in het middenveld, variatie in de aanvalsgolven wilde brengen. Na een bloedeloze eerste twintig minuten leverde dit Quick Boys een aantal doelrijke mogelijkheden op.

,,Als die bal in het doel was gegaan, dan was ik er direct vanaf gegaan”

Van Steen was de eerste die Huizen-sluitpost Verkerk testte, zijn intikker bij de eerste paal knap werd nog knap gered door Huizen-keeper Verkerk. Ook een afstandsschot van Jesse Driebergen werd door Verkerk kundig uit het doel gewerkt. Vijf minuten voor het rustsignaal werd de ban wel gebroken. De diepgestuurde Mo el Osrouti leverde een voorzet af die door Van Steen werd gecontroleerd en afgelegd: Philippe den Hartog schoof binnen.

Hoogstandje
Beide ploegen boden het publiek na de pauze een ongewijzigd spelbeeld. Quick Boys bleef gretig op zoek gaan naar meer treffers, Huizen stelde daar machteloos weinig tegenover. Nadat Jesse Driebergen en Henry Opoku waren gestuit op keeper Verkerk, schoot Dennis van der Plas wel de 2-0 binnen. Van der Plas reageerde alert op een vrijgekomen bal, na een voorzet van Jerghinio Sahadewsing en verzegelde met zijn treffer de verdiende zege van Quick Boys.

Als dank voor de verlossende 2-0 trakteerde de aanhang van Quick Boys het sportpark op een aantal fraaie momenten. Bijna slaagde Anthony Bentem erin om een zo’n moment om te zetten in een doelpunt. Zijn hoogstandje, een stift vanaf een meter of zestien van het doel, eindigde echter tegen de lat. De laatste stuiptrekkingen van de Huizenaren leverden in de slotfase geen doelpunten op, Huizen-aanvallers Van Loen en Etwi schoten naast het doel van De Zwart.

Man van de wedstrijd Joey Ravensbergen blikte na afloop opgetogen terug op de overwinning. ,,We hebben opnieuw als team gespeeld en over mijn eigen spel ben ik ook tevreden. De wisselwerking met Mo el Osrouti aan de linkerkant gaat ook steeds beter lopen.” Aanvoerder Bentem beaamde de woorden van Ravensbergen en dacht nog even terug aan zijn stift. ,,Als die bal in het doel was gegaan, dan was ik er direct vanaf gegaan”, klonk het grappend.

Quick Boys – Huizen 2-0 (1-0). 40. Den Hartog 1-0, 71. D. Van der Plas 2-0.

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, D. Van der Plas, Ravensbergen, Driebergen, Mahmoed (69 J. Van der Plas), Sahadewsing, El Osrouti (80. Misa-Danso), Van Steen, Den Hartog

Tekst: Stefan Baars