Een week lang leek Quick Boys zijn kansen op een eventuele titel in de Derde Divisie te hebben verspeeld. Maar na de 0-1-zege in het Friese Harkema en het verlies van Spakenburg is het gat opeens weer geslonken naar nog maar twee punten. Al mag de koploper maandag nog een keer aantreden voor het inhaalduel tegen Capelle. Met nog acht duels in het vooruitschiet is alles nog mogelijk voor de Katwijkers.

Wie de uitslag zag en ook de manier waarop, namelijk door een eigen doelpunt van Harrekiet Jesse Renken, zou tot de conclusie kunnen komen dat de zege ietwat gelukkig tot stand kwam. Daar was echter geen sprake van, vond captain Delano a Cohen. ,,Nee, wij hebben een aantal grote kansen om zeep geholpen en zij hebben eigenlijk maar één grote kans gehad en die pakte Jesper prima. Na rust hebben ze denk ik één keer op goal geschoten. Dit was meer dan verdiend.”

,,Ik ga zeker wat vaker op Twitter kijken.”

Toch is het een teken aan de wand, dat zonder de nog steeds disciplinair geschorste Yordi Teijsse het doelpunt van de tegenstander moet komen. Dat gaat niet iedere week gebeuren en in een eventuele nacompetitie is het van groot belang dat Quick Boys en zijn topscorer tot elkaar komen. Anders vindt Teijsse op zeker een mooie nieuwe uitdaging en blijven de Katwijkers wel met een goedgevulde buidel, maar een sportieve nachtmerrie achter.

Het geluk in Friesland werd nog groter toen de uitslag uit Spakenburg doorkwam. De titel was weer in zicht na de nederlaag van de Spakenburgers tegen Scheveningen. ,,We hebben een bonuspunt erbij gekregen. Zo kun je vorige week ook zien. Spakenburg voelt ook de druk. Als zij voorin geen goede dag hebben, zijn ze kwetsbaar. Maar laten we eerlijk zijn. Als zij maandag winnen in Capelle is het gat vijf punten. Dat is nog altijd een mooie marge. Maar ik ga zeker wat vaker op Twitter kijken.”

,,April wordt cruciaal. Als we dan nog minimaal zo kort staan, gaat Spakenburg ook de druk voelen.”

A Cohen en zijn ploeggenoten focussen daarom eerst op het winnen van de derde periode, want nacompetitievoetbal is nog geen zekerheidje. Als Spakenburg kampioen wordt zonder periode en Quick Boys tweede, hebben de Katwijkers niets.

,,En dat kan nog altijd. April wordt cruciaal. Als we dan nog minimaal zo kort staan, gaat Spakenburg ook de druk voelen. In deze weken gaat het om zakelijk de punten bij elkaar voetballen. In aanvallend opzicht hebben we altijd uitzicht op een treffer. Als het twee of drie nul wordt hier, is het een normale uitslag. Uit winnen in Harkema is knap. Dan heb je het goed gedaan.”

Harkemase Boys – Quick Boys 0-1 (0-1) 29. Renken (e.d.)

Quick Boys: Hogedoorn, Bloemendaal, Maynard, Bentem, Ravensbergen, A Cohen, Mahmoed, Lazic, Van Nieuwkerk, Anderson, Van Steen (74. Den Hartog)

Foto: Orange Pictures

Bekijk ook: ‘Foto-special: HVC ’10 – Valken ’68’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)