Voor Quick Boys beginnen de zaken er met de week beter uit te zien in de strijd om die felbegeerde tweede plek in de Hoofdklasse B. In Zeeland won de ploeg van Ted Verdonkschot met de nodige moeite, maar wel verdiend met 4-3 van Kloetinge. Door de zege en de nederlaag van concurrent Zwaluwen bedraagt de voorsprong nu vier punten op de ploeg uit Vlaardingen. Een plek in de nacompetitie komt nu nadrukkelijk in zicht.

,,Het ziet er goed uit”, zegt Verdonkschot. ,,Als we volgende week tegen RVVH goed doorkomen, mag het eigenlijk niet meer fout gaan. Maar ik reken me zeker nog niet rijk.”

Over het duel zelf was de oefenmeester minder te spreken. ,,Je weet dat het onder deze omstandigheden altijd lastig voetballen is. Het was dan ook niet fraai, maar ik denk wel dat er alles in zat. Veel strijd en een hoop doelpunten in ieder geval.”

Het hobbelige veld, waar je met goed fatsoen een koe nog niet laat grazen, weerhield Quick Boys niet van een pikstart. Binnen de minuut bevestigde Yordi Teijsse waarom Verdonkschot hem in de punt van de aanval had opgesteld in plaats van oudgediende Jeroen Ketting. Slecht uitverdedigen aan Kloetinge-zijde zorgde ervoor dat de spits, in zijn eerste basisplaats sinds zijn enkelbreuk tegen Katwijk, de bal op aangeven van Harry Zwarthoed tegen de touwen kon schieten.

De vroege treffer leek de opmaat tot een makkelijke middag, maar zoals wel vaker dit seizoen maakte Quick Boys het zich onnodig moeilijk.

Alle medewerking

Quick Boys beperkte zich tot het consolideren van de voorsprong in plaats van op jacht te gaan naar meer. Daarbij kreeg het trouwens alle medewerking van Kloetinge, dat nauwelijks in het stuk voorkwam. De Zeeuwen peerden alle ballen naar voren en hoopten dat er eentje goed zou vallen.

Het grote overwicht leverde geen grote kansen meer op voor de bezoekers, die voor het laatst verloren thuis van Kloetinge. Sindsdien is Quick Boys al twaalf duels ongeslagen. Toch stond het tegen alle verhoudingen in gelijk bij rust. De eerste keer dat de gastheren in de zestien van Martijn de Zwart opdoken was gelijk raak. De jonge linksbuiten Wouter Duvekot kapte gemakkelijk twee man uit en zijn schot was de goalie in de korte hoek te machtig.

Met een gezicht op onweer liep Verdonkschot richting kleedkamer. De Haarlemmer was naar eigen zeggen pislink over de gelijkmaker. ,,Wat kan ik daar over zeggen? Die goal mag nooit vallen. Je kan het honderd keer zeggen en toch gebeurt het. Je moet die bal wegrossen in zo’n situatie.”

Achterstand

Even leek het na rust helemaal mis te gaan voor Quick Boys. Uit een corner werd de bal niet goed weggewerkt en daarvan profiteerde Daan Esser, die de bal in de verre hoek deponeerde.

Dat het met de instelling en strijdlust van Quick Boys wel goed zit, bleek uit het feit dat een stiefkwartier later de wedstrijd in de tas zat. Tommy Bekooij kopte eerst de 2-2 binnen. Daarna was het de beurt aan Zwarthoed. Eerst schoot de Volendammer vanaf rand zestien de bal met een stuit knap achter de Kloetinge-doelman. Even later was het aanvoerder Maarten Woudenberg die het leer panklaar legde op het hoofd van zijn maatje: 2-4. In de slotminuut werd het nog 3-4, maar in gevaar kwam de zege niet meer.

Over de tweede helft was Verdonkschot meer te spreken. ,,Zo’n klutsgoal kan gebeuren. De jongens hebben daarna wel veerkracht getoond, vind ik. Die 2-1 was de tweede tik in korte tijd, maar als je ziet hoe ze het daarna weer oppakken is dat heel knap. Vooral de laatste twee goals van Harry waren mooi uitgespeeld.”

Opoku

Voor rechtsback Henry Opoku kwam er met de zege een goed einde aan een roerige week. Maandag kreeg de Amsterdammer te horen dat hij toch op Nieuw Zuid mag blijven, na eerder geen contractverlenging te hebben gekregen. ,,Dit is even genieten. Maandag was het tweede gesprek en daarna hebben we gelijk een hand erop gegeven. We waren er snel uit. Zowel de club als ik wilden nu graag met elkaar door.”

De verdediger zag ook dat zijn ploeg in Zeeland goed was weggekomen. ,,We geven de goals zo knullig weg. Stuk voor stuk. We hadden hem ook nog kunnen verliezen.”

,,We wisten dat zij met een aantal jonge jongens speelden. We wilden daarom vroeg druk zetten en op dit zware veld Teijsse zoeken via de lange bal. Dat ging best goed in de eerste helft, alleen moet je dat beter uitspelen. Uiteindelijk is de zege binnen en dat telt.”

Kloetinge – Quick Boys 3-4 (1-1). 1. Teijsse, 45. Duvekot 1-1, 54. Esser 2-1, 58. Bekooij 2-2, 61. Zwarthoed 2-3, 75. Zwarthoed 2-4, 89. Nyemb 3-4.

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)