De zevende opeenvolgende competitieoverwinning voor Quick Boys kwam tot stand in de uitwedstrijd tegen XerxesDZB. Toch had de ploeg ondanks de 1-3-zege geen hele makkelijke middag achter de rug. ,,We maakten het onszelf moeilijk door niet eerder afstand te nemen”, zegt doelman Martijn de Zwart.

Quick Boys begon sterk in Rotterdam, op het veld waar ooit Faas Wilkes schitterde. De 0-1 voorsprong werd al snel, om precies te zijn na zeven minuten, een feit. Wie anders dan Yordi Teijsse was de maker. De spits werd weggestuurd en alleen voor de Rotterdamse doelman was het raak. Teijsse kreeg vijf minuten later een grote kans om de score te verdubbelen, maar de keeper kwam nu wel als winnaar uit de strijd.

Na een halfuur bood een misser van Dennis van der Plas de gasten uit het niets een kans op de gelijkmaker. Gelukkig voor Quick Boys was het De Zwart die met de voet redding kon brengen. ,,Belangrijk. Anders kan je weer opnieuw beginnen. Daarna maken we wel de 0-2 en zie je dat het snel gaat.” Verdediger Anthony Bentem kreeg de bal uit een standaardsituatie voor zijn voeten en schoot raak. Na opnieuw een uitstekende redding van De Zwart, die een kopbal uit de hoek tikte, was het weer Teijsse die nog voor rust de wedstrijd leek te beslissen. Na een goed passje van Jerghinio Sahadewsing was het de topscorer uit de Bollenstreek die met zijn veertiende treffer de wedstrijd in het slot leek te gooien.

IMG_0460                                            Henry Opoku en Xerxes-aanvoerder Kai Fens duelleren

Smetje op de goede eerste helft was het uitvallen van aanvoerder Delano A Cohen, die in de kleedkamer achterbleef met een enkelblessure. ,,Delano ging door zijn enkel. De schade lijkt niet heel erg, maar hij kon niet verder.” Gerard Aafjes was zijn vervanger.

De bezoekers dachten de tweede helft rustig uit te voetballen, maar dat liep even anders. ,,Zij gingen alles of niets spelen en wij werden heel slordig. We hielden de bal niet meer in de ploeg en gaven hun de kans om terug in de wedstrijd te komen.” De 1-3 viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Vijf minuten later behoedde De Zwart met twee uitstekende reddingen zijn ploeg voor nog meer schade. ,,Dan had ik het nog moeten zien. Als een van die twee ballen erin gaat, kun je zomaar tegen puntverlies aanlopen.”

Uiteindelijk kwam het niet zover, maar De Zwart keek toch met een dubbel gevoel terug. ,,Dit mag niet gebeuren. Als we die 0-4 maken is het klaar. Dat gebeurt niet en dan laat je hun terugkomen. Met een 0-5 stand bij rust had niemand raar opgekeken. Na de rust geven we teveel weg.”

IMG_0544                                     Joey Ravensbergen aan de bal tussen twee Rotterdammers

De drie punten houden Quick Boys in het spoor van Noordwijk. Volgende week speelt de koploper tegen nummer drie FC Rijnvogels en de Katwijkers ontvangen Hoek. ,,Een belangrijk weekeinde zo net voor de winterstop”, weet De Zwart. ,,Als Noordwijk punten laat liggen en wij winnen gaan we over ze heen. Dat zou heel mooi zijn.”

Drie dagen later, op dinsdag 15 december, speelt Quick Boys voor de beker tegen Scheveningen. Ook dat is nog een belangrijke wedstrijd, benadrukt de sluitpost. ,,We willen de laatste vier halen. Dan zijn we verzekerd van de KNVB-beker. Het is een mooie graadmeter tegen een topklasser. Nog twee keer vol aan de bak en dan hebben we even pauze. Laten we het goed afsluiten.”

XerxesDZB – Quick Boys 1-3 (0-3). 7. Teijsse 0-1, 36. Bentem 0-2, 44. Teijsse 0-3, 75. Tucci 1-3

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, Hoek (74. Guijt), A Cohen (45. Aafjes), Sahadewsing, Steemers (82. De Vries), Teijsse, El Osrouti.

Tekst: Tom van der Wilt

Foto’s: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)