Het droomscenario voor de voetballiefhebbers uit de Bollenstreek wordt werkelijkheid. Een échte derby tussen VVSB en Quick Boys is de finale van de nacompetitie. Toch moest laatstgenoemde zaterdagmiddag eerst ‘eventjes’ afrekenen met tegenstander O.S.S.’20 (1-0). Nadat de ploeg van Erik Assink met 1-3 in Oss won, leek de wedstrijd op Nieuw Zuid een formaliteit. Dat was ook het geval, want er viel weinig te beleven in Katwijk aan Zee. Het leek er zelfs op dat de Katwijkers stiekem al dachten aan de confrontatie van komende woensdag tegen VVSB.

Slordigheden aan de bal, laag tempo en weinig creativiteit. Deze drie dingen kenmerkten het Quick Boys van afgelopen zaterdagmiddag. Het publiek wat aanwezig was op sportpark Nieuw Zuid kreeg weinig goeds voorgeschoteld door de thuisploeg. Slechts bij vlagen lieten de mannen van Assink zien dat ze echt veel beter waren dan de tegenstander. Toch duurde het 91 minuten voordat dat op het scorebord werd uitgedrukt.

Twee doelpunten
Het was Kay Tejan die in de blessuretijd van het duel de enige treffer van de wedstrijd maakte. Het doelpunt was puur voor de statistieken. De toeschouwers wisten het allang: de finale van de nacompetitie was binnen. Zodoende ontstond er een matige wedstrijd met een ploeg die ervoor wilde gaan en een ploeg die op twee hinkte.

,,Zij hadden het voordeel dat ze wisten wat ze moesten doen. Namelijk minimaal twee doelpunten maken.”

,,Ik heb het er met de trainer van hen nog even over gehad”, zei Assink na afloop van de wedstrijd. ,,Het is wel eens lastig om met twee goals voorsprong een wedstrijd in te gaan. Je hinkt toch op twee gedachten. Zij hadden het voordeel dat ze wisten wat ze moesten doen. Ik merkte dat jongens binnen onze ploeg twijfelden. De voorhoede ging natuurlijk op jacht naar een goal, maar het middenveld en de verdediging juist niet.”

Tejan doet het
Door dat laatste ontstond er een inspiratieloze thuisploeg. Het waren dan ook de bezoekers die de eerste grote kans van de wedstrijd kregen. Tom Pijnenburg knikte de bal uit een vrije trap op de lat. De blauw-witten probeerde het nog wel, maar creëerden simpelweg te weinig. Overigens mocht dat ook gezegd worden van de tegenstander. Een aantal keer kwam de ploeg uit Oss er gevaarlijk uit, maar telkens was het te slordig om de Katwijkse formatie pijn te doen.

,,Ik denk dat wij vijf minuten voor de rust eindelijk het spel speelden wat we afgelopen woensdag het tweede half uur van de wedstrijd ook speelden”, ging Assink verder. ,,Toen vond ik ons echt uitstekend spelen en daar is geen woord aan gelogen. Vandaag hadden bepaalde jongens het niet. Dennis Kaars begon niet lekker aan de wedstrijd, Raymond Baten ook niet, Tejan stond verloren aan de rechterkant en Cem Sahin wisselde goede dingen met slechte dingen af. Nou, dat was onze voorhoede.”

De grootste kans in het eerste bedrijf was voor Tim Bloemendaal. De middenvelder kon vrij uithalen, maar trof de onderkant van de lat. Kort daarna leek Kaars de 1-0 op het scorebord te zetten, maar zijn poging zeilde over het doel heen. Na de thee probeerden de bezoekers nog wat te forceren, maar waren ze aan de bal niet vast genoeg om gevaarlijk te worden. Spits Tony de Groot was met een vrije trap op de lat nog dichtbij en hetzelfde gold voor Rene Geerts. Laatstgenoemde schoot van dichtbij naast. De tegenstander maakte hem niet, maar de mannen van Assink wel. Tejan zette in de blessuretijd de eindstand op het scorebord: 1-0.

VVSB
Door die treffer trok Quick Boys uiteindelijk aan het langste eind. Toch ging het na afloop amper over de overwinning. ,,Het was niet best. Dat is een heldere en korte analyse. Anderzijds: ga er maar aan staan. Het is makkelijk praten vanuit de schaduw, maar met die warmte is het moeilijk voetballen.”

,,Een wedstrijd tegen VVSB had wel mijn voorkeur, ja.”

Tot slot ging het bij de nummer twee van de Derde Divisie nog over de komende tegenstander: VVSB. De ploeg van Assink treedt woensdagavond op De Boekhorst aan tegen de Noordwijkerhouters en ontvangt die zaterdag daarna de tweededivisionist op het eigen sportpark. Het is een confrontatie waar Assink, die afscheid neemt aan het einde van het seizoen, naar uitkijkt.

,,Een wedstrijd tegen VVSB had wel mijn voorkeur, ja. Alleen al als je het over de afstand hebt. Tegen Oss van de week was een drama met die file. We gaan een mooie derby tegemoet en voor de Bollenstreek is dit fantastisch. Daarnaast zal het ook nog eens mijn laatste kunstje zijn.”

Quick Boys – OSS’20 1-0 (0-0) 90+1. Tejan 1-0.

Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Ket, Tesselaar, Ravensbergen, Mahmoed, Bloemendaal, Baten (76. Van Hofwegen), Tejan, Kaars (87. Van der Plas), Sahin (67. De Kruijs).