René Ras staat sinds een aantal weken aan het roer bij de hoofdmacht van Van Nispen, maar van gewenning is geen sprake. ,,Ik heb het gevoel dat ik ben thuisgekomen.”

Ras speelde gisteravond met zijn ploeg het tweede duel om de Haarlems Dagblad en verloor nipt van VVC met 0-1. Van Nispen kreeg een paar mogelijkheden maar kwam niet tot scoren. Bij VVC speelde Patrick Duarte (ex FC Lisse en Quick-Boys) mee. Ras was niet ontevreden over zijn manschappen.

,,Vandaag hadden wij een goede tegenstander tegenover ons. Spaarnwoude was zondag veel minder. Nu moesten we vol aan de bak. Al met al een nuttige wedstrijd voor ons.” Zaterdag speelt Van Nispen tegen de zaterdagtak van Hoofddorp. Bij winst gaan de Zilkers door naar de volgende ronde.

Furore

Ras is teruggekeerd terug op het oude nest. ,,Ik heb hier van jongs af aan gevoetbald. Vervolgens ben ik acht jaar weggeweest.” Ras maakte in die tijd furore bij FC Lisse. Hij sloot zijn loopbaan af bij Van Nispen. Later besloot hij eenmaal als trainer zijn vleugels elders open te slaan.

Ras was werkzaam bij Foreholte, Teylingen, FC Lisse (zon.), Alkmania en Nicolaas Boys. Ras: ,,Op een gegeven moment belde Van Nispen om hier te gaan coachen. Over de keuze hoefde ik niet lang na te denken, want die was niet moeilijk.”

Goede groep

Ras is bij Van Nispen de opvolger van zijn goede vriend Stephan Spruijt, die vorig seizoen steen en been klaagde over de gebrekkige discipline. ,,Dat ik het stokje van hem heb overgenomen maakt op zich niet zoveel uit. Stefan is een goede trainer, die het goed heeft achtergelaten. Het is gewoon een goede groep, niets mis mee. Het is nu zaak om het verder door te ontwikkelen en te kijken hoe we ze aan het voetballen kunnen krijgen. Iedereen begint dit seizoen weer op nul. Ik denk dat Stefan hetzelfde heeft als ik. Wij zijn trainers die net wat meer eisen van spelers dan dat ze erin willen leggen.”

,,Het komt niet vanzelf aanwaaien, dus als speler moet je altijd investeren. Ze moeten op een hoog niveau trainen, zichzelf blijven ontwikkelen en niet verslappen waardoor ze gewoon een betere voetballer worden.”

Over de competitie-indeling is Ras zeer te spreken. ,,Ja, geweldig. Bijna al mijn oude clubs zitten erbij en dat is alleen maar mooi. Alles zit dicht in de buurt. We krijgen veel dorpsderby’s. We hadden ons bijna geen betere indeling kunnen wensen. Ik heb er veel zin in met Van Nispen.”

Ras tot besluit: ,,Wat ook wel mooi is dat toen ik als jong ventje in de selectie kwam er een paar oudere spelers rondliepen. Dat zijn nu de vaders van de huidige spelers en dat is wel apart moet ik je zeggen.”

Tekst: Hennie van de Weerd


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO