Het is puzzelen geblazen voor Van Nispen trainer René Ras. De ziekenboeg van de club uit De Zilk zit barstensvol. De puzzel was moeilijk. Dat is logisch als je wat stukjes mist. Maar uiteindelijk viel tegen Altior alles toch op z’n plek, net op tijd. Van Nispen won de uitwedstrijd met 1-2 in wat trainer Ras na afloop een echte ‘zespunten’-wedstrijd noemde.

Het rijtje aan geblesseerde spelers is lang. Nick van Westerop, Rik Witteman, Walter van der Berg, Max Oostenrijk, August Geerlings. Het is maar een greep uit de ziekenboeg van Van Nispen. Het zijn vaste basisspelers die allen van de zijkant moesten bekijken hoe hun vervangers het er vanaf brachten. Hoewel het met hangen en wurgen ging pakten de bezoekers de volle buit bij Altior. ,,We missen nu duidelijk de voetballende kwaliteiten van de jongens die er niet bij zijn, maar de vervangers hebben hun stinkende best gedaan”, verklaarde Ras het niet altijd even goede spel. “Het is voor die jongens een voordeel dat ze hun kans nu kunnen grijpen. Met dit spelletje hadden we bijvoorbeeld de lengte van Geerlings prima kunnen gebruiken.” Aanvaller Verhoeven gooide er nog een tandje bovenop: ,,Als we die jongens er wel bij hebben, dan rollen we Altior op. Het is nu roeien met de riemen die we hebben.”

Het roeien zag er in de openingsfase prima uit. De hoofdrolspeler aan de kant van Van Nispen was Dick Verhoeven. Zowel in positieve zin als in negatieve zin. Daarmee leek Verhoeven zich aan de woorden te houden van vorige week. Toen betitelde Verhoeven deze periode in zijn voetballende carrière als ‘nu of nooit.’ ,,Die voelde ik wel aankomen”, lachte de Zilker toen hij geconfronteerd werd met die woorden.

Altior-Van Nispen-Sjors Meiland scoort 1-2
Verhoeven bracht Van Nispen na amper een kwartier op 0-1, zag Altior langszij komen en veroverde twee minuten later weer een strafschop. De spelmaker ging zelf achter de bal staan maar schoot de bal niet goed genoeg in en liet daarmee de kans om binnen no-time weer op voorsprong te komen liggen. ,,Het was een lekker begin. Maar dat verwacht ik ook van mezelf”, klonk Verhoeven vol vertrouwen. ,,Die goal was goed, we komen lekker snel op voorsprong. Daarna moeten we het gewoon afmaken. Zij komen via een vrije trap die aan alles en iedereen voorbij gaat op 1-1. Ik moet die penalty daarna maken. Dan was de middag veel makkelijker geweest. Nu help je Altior in de wedstrijd.”

Daarom kon het in de tweede helft beide kanten op, terwijl Van Nispen technisch de betere ploeg was. Omdat de Zilkers zelf het karwei weigerden af te maken, bleef Altior gevaarlijk. Zeker na een ogenschijnlijk onterechte rode kaart voor Van Eeden, werd de ploeg uit Langeraar in de kaart gespeeld. ,,De scheids zei dat het natrappen was, maar daar was geen sprake van. Ik maakte een overtreding, dat klopt. Maar rood was het niet. Gelukkig liep hier nog een cameraploeg rond, dan kan iedereen zien dat er niks aan de hand was”, bleef Van Eeden na afloop toch nog lachen. De aanvaller zag dat zijn ploeg probleemloos stand hield tegen Altior.

Altior-Van Nispen-Samir Krupic
Daarom was Ras na afloop ook tevreden. ,,Dit zijn de zogenoemde zespuntenwedstrijden”, oordeelde de trainer na afloop. ,,Na zo’n wedstrijd kan het twee kanten op. Of je moet naar beneden kijken, of je kan aanhaken bovenin. Ik vind dat als we een compleet fitte ploeg hebben, we bovenin mee kunnen draaien. Nu zie je dat we toch een beetje afglijden als je vijf tot zes belangrijke spelers mist. Des te lekkerder dat we nu Altior hebben kunnen pakken. Anders worden zij toch een directe concurrent van ons.”

Altior – Van Nispen 1-2 (1-1)
14. Verhoeven 0-1, 16. Ubink 1-1, 51. Meiland 1-2

Bijz: 18. Verhoeven mist penalty

Rood: 75. Van Eeden (Van Nispen)

Van Nispen: Van Maris, J. van Haaster, Van der Linden (90. Pompe), Meiland, R. de Groot, Krupic, Smit, Vleugel, M. van Haaster (81. M. de Groot), Verhoeven (88. Ron Witteman), Van Eeden.

Tekst: Frank Venema

Foto: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)