Van Nispen maakte donderdagavond bekend dat René Ras na dit seizoen geen trainer meer is van de club. Ras heeft de afgelopen weken veel over zijn besluit nagedacht. Hij kon zichzelf op bepaalde vragen geen zekere antwoorden geven. Daarom gaat de trainer op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Vier jaar geleden kwam Ras binnen in De Zilk. De trainer volgde toentertijd zijn vriend Stephan Spruijt op. Nu, vier seizoenen verder, vindt de oefenmeester dat de tijd rijp is voor een nieuw gezicht voor de groep. Ras ging dan ook volledig op zijn gevoel af en moest concluderen dat het mooi geweest is na dit seizoen.

Gevoel
,,Ik heb er een tijdje over nagedacht en ik heb er lang over getwijfeld”, opent de trainer. ,,Ik denk dat twijfel slecht is, met dit soort dingen. Ik ben niet bang dat als ik door zou gaan dat er dan irritaties komen.”

,,Vier jaar is gewoon een lange tijd. Het heeft niks met dit seizoen te maken. We hebben gewoon enorm veel pech met blessures. We gaan ons er nu vol op richten om er in te blijven en daar heb ik alle vertrouwen in. De sfeer is namelijk nog hartstikke goed, ondanks de matige verloop van dit seizoen.”

,,Hij is een jongen van de club en ligt fantastisch in onze vereniging.”

,,Ik heb afgelopen dinsdag met de technische commissie gezeten en mijn besluit toegelicht. Ik weet niet of ze verbaasd waren, maar ze hadden in ieder geval respect voor mijn beslissing. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wil volgend jaar gewoon bij een mooie club op het veld staan. Dus ik ga nu om me heen kijken naar clubs die op zoek zijn naar een trainer.”

Hoop
Ruud de Klerk van de technische commissie van Van Nispen betreurt het vertrek van zijn trainer. De technische man had gehoopt dat Ras er nog een jaartje aan vast zou plakken, maar heeft begrip voor de ambitie van de oefenmeester.

,,Ik was niet echt verbaasd”, reageert De Klerk op het besluit van de trainer. ,,Ik had gehoopt dat René na dit jaar nog was doorgegaan. Hij is een jongen van de club en ligt fantastisch in onze vereniging. Maar ik snap dat er een keer een einde aan moest komen, alleen vind ik wel het ontzettend jammer.”

,,Het zijn vier fantastische jaren geweest. We hebben de eerste drie jaar tegen de top van Derde Klasse aangezeten. Dat we nu een minder jaar draaien zegt niet zo veel. Ik heb er vertrouwen in dat wij hier uit komen.”

De technische commissie van de club is dus duidelijk: zij wilden dolgraag door met Ras. De zoektocht naar een nieuwe trainer voor komende seizoen levert voorlopig nog geen slapeloze nachten op bij Van Nispen. In de afgelopen acht jaar hebben De Zilkers máár twee trainers gehad (Stephan Spruijt en René Ras) en dus is de reputatie van de club goed.

,,Hij heeft hier een bepaalde spelstructuur ingebracht waar we heel blij mee zijn.”

De Klerk is dan ook duidelijk wat de nieuwe man voor eigenschappen moet hebben. ,,De nieuwe trainer moet in de club passen en het er naar zijn zin hebben. Wij vinden het natuurlijk belangrijk dat er gepresteerd wordt, maar we vinden de sfeer ook belangrijk. Daarnaast spelen we in een leuke competitie met interessante clubs.”

,,Ik ben daarom ook niet bang om naar een trainer te zoeken. Er zijn voldoende trainers beschikbaar die bij deze club zouden passen en we hebben de afgelopen jaren goede trainers binnengehaald. Ik maak me daar dus geen zorgen over.”

Band
Ras groeide op bij de club Van Nispen. Zijn hele jeugd heeft hij in De Zilk gevoetbald en hij speelde ook nog in het eerste elftal van de club. De Klerk, die jaren met Ras samen speelde, vindt het jammer dat er na al die jaren een einde komt aan de samenwerking tussen de twee.

,,We hadden een goede band en we hebben jaren samen gevoetbald. René heeft het hier gewoon goed gedaan. Daarnaast hebben we ook drie assistenten aangetrokken door zijn netwerk.”

,,Hij heeft een eigen visie en een eigen mening over voetbal”, gaat De Klerk verder. ,,Hij heeft hier een bepaalde spelstructuur ingebracht waar we heel blij mee zijn. Daarnaast heeft hij met veel jonge spelers gewerkt en ze ook nog eens beter gemaakt. Het is fantastisch om te zien hoe hij met de mensen van de club omgaat. Hij is vriendelijk en sociaal paste hij perfect hier.”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)