Een uitslag van 3-0 doet een groot krachtsverschil en een gemakkelijke middag vermoeden, maar dat was zeker niet van toepassing op de zege van Van Nispen op GOL Sport. De Zilkers hadden hun handen vol aan de Leidenaars, die zich niet bepaald koelbloedig toonden. Bart van Eeden (2) en Jelle Vleugel scoorden voor Van Nispen.

Leuk voetballen is aardig, maar in voetbal draait het ook om doelpunten maken. In die zin vond coach René Ras de zege van zijn ploeg terecht. ,,Het is een kwaliteit om de fouten bij de tegenstander achterin af te straffen. We zaten niet goed in de wedstrijd, maar maken er wel drie. De tegenstander liet na om te scoren. Dan komt uiteindelijk kwaliteit bovendrijven, omdat wij die ballen er wel inschieten.”

Van Nispen is misschien wel de grootste verrassing in 3A. De ploeg die zich vorig seizoen ternauwernood handhaafde, is nu samen met MMO de grootste uitdager van het soevereine SV Hillegom. ,,Natuurlijk moet het wel een heel stuk beter, maar als je dit soort wedstrijden wint, gaat het wel de goede kant op”, besloot Ras positief in gesprek met Bollenstreek Omroep.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen1-2Hillegom
Teylingen2-1HVV
Foreholte1-1ONA