,,Ik kan er mee leven’’, stelde Van Nispen-trainer René Ras na de remise (2-2) tegen Meerburg. De rood-gele brigade kwam via Walter van den Berg (strafschop) en Dick Verhoeven op een 2-0 voorsprong, maar gaf die vrij makkelijk weer uit handen. 

,,Via een penalty kwamen wij al vrij vroeg op voorsprong”, vertelt Ras. ,,Meerburg is een team dat echt powervoetbal speelt. Ze zetten alles vast en spelen 1-op-1, waardoor het lastig is om op te bouwen vanuit de achterhoede. De ruimtes bij hun achterin hebben wij niet optimaal benut. Die waren dusdanig groot dat we meer hadden moeten creëren.’’

Cadeautje

Vlak na de thee werd de score door Verhoeven verhoogd naar 2-0. Een cadeautje, volgens Ras. ,,Dat was een communicatiefout tussen de keeper en de laatste man van Meerburg.’’ Niet veel later was ook de aansluitingstreffer een feit. ,,Dat ging ook te makkelijk. Wij stonden niet goed, waardoor Meerburg kon counteren.’’ Vervolgens brak een moeilijke fase aan. ,,Meerburg ging steeds meer druk uitoefenen na de 2-1. Via vrije trappen, corners en uitballen werden ze steeds gevaarlijker.’’ Uiteindelijk viel ook de gelijkmaker. Door het nieuwe puntenverlies bedraagt de achterstand op SV Hillegom nu zeven punten.

Desondanks is Ras niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. ,,Ik vind dat we het fantastisch doen. Maar we zitten in een proces waarin we beter moeten leren omgaan met de kansen die we krijgen. Dit is een team dat nog niet heel erg lang bij elkaar is. Sommige dingen moeten beter op elkaar afgestemd worden.”

Titelrace

Koploper SV Hillegom is nog steeds ongeslagen in de Derde Klasse, maar Ras vind niet dat de titelrace al gelopen is. ,,Hillegom is een hele goede ploeg. De enige tegenstander van Hillegom, zijn zij zelf. Het blijft voetbal en je weet nooit hoe het gaat lopen. Ergens dit seizoen gaan ze punten laten liggen. GOL Sport en MMO hebben beide mogelijkheden gehad tegen Hillegom. Het is niet onmogelijk om van ze winnen. Ik moet nog zien hoe het gaat lopen dit seizoen.’’

Tekst: Danny van den Bosch


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)