,,Ik kan er mee leven’’, stelde Van Nispen-trainer René Ras na de remise (2-2) tegen Meerburg. De rood-gele brigade kwam via Walter van den Berg (strafschop) en Dick Verhoeven op een 2-0 voorsprong, maar gaf die vrij makkelijk weer uit handen. 

,,Via een penalty kwamen wij al vrij vroeg op voorsprong”, vertelt Ras. ,,Meerburg is een team dat echt powervoetbal speelt. Ze zetten alles vast en spelen 1-op-1, waardoor het lastig is om op te bouwen vanuit de achterhoede. De ruimtes bij hun achterin hebben wij niet optimaal benut. Die waren dusdanig groot dat we meer hadden moeten creëren.’’

Cadeautje

Vlak na de thee werd de score door Verhoeven verhoogd naar 2-0. Een cadeautje, volgens Ras. ,,Dat was een communicatiefout tussen de keeper en de laatste man van Meerburg.’’ Niet veel later was ook de aansluitingstreffer een feit. ,,Dat ging ook te makkelijk. Wij stonden niet goed, waardoor Meerburg kon counteren.’’ Vervolgens brak een moeilijke fase aan. ,,Meerburg ging steeds meer druk uitoefenen na de 2-1. Via vrije trappen, corners en uitballen werden ze steeds gevaarlijker.’’ Uiteindelijk viel ook de gelijkmaker. Door het nieuwe puntenverlies bedraagt de achterstand op SV Hillegom nu zeven punten.

Desondanks is Ras niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. ,,Ik vind dat we het fantastisch doen. Maar we zitten in een proces waarin we beter moeten leren omgaan met de kansen die we krijgen. Dit is een team dat nog niet heel erg lang bij elkaar is. Sommige dingen moeten beter op elkaar afgestemd worden.”

Titelrace

Koploper SV Hillegom is nog steeds ongeslagen in de Derde Klasse, maar Ras vind niet dat de titelrace al gelopen is. ,,Hillegom is een hele goede ploeg. De enige tegenstander van Hillegom, zijn zij zelf. Het blijft voetbal en je weet nooit hoe het gaat lopen. Ergens dit seizoen gaan ze punten laten liggen. GOL Sport en MMO hebben beide mogelijkheden gehad tegen Hillegom. Het is niet onmogelijk om van ze winnen. Ik moet nog zien hoe het gaat lopen dit seizoen.’’

Tekst: Danny van den Bosch


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude