Om zichzelf van alle degradatiezorgen te vrijwaren was winst in het allerlaatste competitieduel bij Altior noodzakelijk. Dat zat er voor de zondagtak van Van Nispen tegen de kampioen van 3A niet in. In Langeraar verloor geel-rood nipt met 3-2, maar omdat Bernardus in eigen huis tegen RKDES op een remise (1-1) bleef steken, bleef de formatie van Rene Ras de ploeg uit Hazerswoude één punt voor in de eindrangschikking.

,,Precies voldoende om ook volgend seizoen in de Derde Klasse uit te kunnen komen”, aldus een opgeluchte Rene Ras. ,,Volgend seizoen ben ik werkzaam bij Kagia en ik wilde niets anders dan ‘mijn cluppie’ als derdeklasser achterlaten. Dat is, na een bijzonder moeizaam verlopen seizoen, uiteindelijk gelukt.”

,,Het zit er op en nu zijn we op weg om als selectie en de staf afscheid van elkaar en het seizoen te nemen”, vertelt Rene Ras vanuit de spelersbus die richting ‘Café Restaurant De Ruigenhoek’ koerst om daar onder het genot van een hapje en een drankje de goede afloop met elkaar te vieren.

,,Ik denk dat mijn hartslag van iedereen die er namens Van Nispen vanmiddag bij was het hoogst van allemaal geweest is.”

De stemming zat er op dat moment dan ook uitstekend in bij het Zilkse gezelschap. Dat was tijdens de ontmoeting in Langeraar wel anders. Daar sijpelden de berichten langzaam maar zeker door dat Bernardus op een 1-0 voorsprong was gekomen tegen RKDES,  waardoor Van Nispen wel moest winnen.

,,Ik denk dat mijn hartslag van iedereen die er namens Van Nispen vanmiddag bij was het hoogst van allemaal geweest is. Zeker voor rust. Toen keken we zomaar tegen een 2-0 achterstand aan tegen een ploeg die de titel al binnen had, maar desondanks niet van plan was om de zege zomaar even cadeau te doen.”

Gelukkig voor Van Nispen zorgde Jeffrey van der Geest nog voor de thee voor de aansluitingstreffer door uit een vrije trap van Jelle Vleugel voor de 2-1 te tekenen. ,,Dan ga je toch met een ander gevoel de rust in, maar desondanks stonden we toen virtueel op de laatste plek.”

Tricky
Na tien minuten in de tweede helft was het opnieuw Van der Geest die zijn ploeg de weg wees. Na een knappe aanval door het midden was de aanvaller opnieuw het succesvolle eindstation (2-2). ,,Vervolgens begrepen we langs de kant dat RKDES naast Bernardus was gekomen, dus de 2-2 bij ons en de tussenstand daar, gaven wat meer lucht. Maar het bleef natuurlijk nog tricky voor ons. Bij een doelpunt van Bernardus zouden de kaarten weer heel anders komen te liggen.”

Van Nispen werd gaandeweg de tweede helft nog verder op de proef gesteld toen Altior er in slaagde om opnieuw op voorsprong te komen. ,,Jammer genoeg konden we aan de 3-2 niets meer veranderen”, treurde Ras. ,,Daarom was het een hele opluchting toen bekend werd dat Bernardus niet verder was gekomen dan een gelijkspel. We mogen RKDES dan ook dankbaar zijn dat ook zij hun sportieve plicht hebben gedaan.”

,,Vertrekken als trainer met een degradatie op zak bij een club waar je zelf bent opgegroeid, is wel het laatste wat je wilt.”

Terugblikkend op het afgelopen seizoen vertelde Ras dat het vooral een moeizame jaargang was geweest. Diverse langdurige blessures speelden daarbij een hoofdrol. ,,Dat zorgde er ook voor dat we nauwelijks in een vaste samenstelling hebben kunnen spelen en dat is toch iets waar elke trainer naar streeft.”

Vege lijf
,,Ik moet de jongens een compliment maken dat ze er vandaag, ondanks het verlies, gewoon stonden. Het was niet gemakkelijk. Met elkaar hebben we er veel tijd ingestoken om het vege lijf te kunnen redden. Vooral door heel hard te werken. Dat is gelukt, want vertrekken als trainer met een degradatie op zak bij een club waar je zelf bent opgegroeid, is wel het laatste wat je wilt.”

,,Ik ben ervan overtuigd dat Van Nispen een goede toekomst tegemoet gaat. Zeker nu we er in geslaagd zijn om ons, ik zeg het nogmaals, na een moeilijk seizoen te handhaven.”

Archieffoto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Katwijkse muur’ Kieboom: ,,Het brengt rust in mij”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude