Aan alles komt een einde. Dus ook aan de goede reeks waar Van Nispen zondag aan begonnen was. De ploeg van René Ras was al een paar wedstrijden op rij ongeslagen, maar kreeg flink klop in en tegen Aalsmeer (4-0). De oorwassing kwam voor de oefenmeester als een verrassing. Echter wist hij de vinger op de zere plek te leggen.

,,Deze had ik ook niet zien aankomen”, opent Ras over de verrassende 4-0 nederlaag. ,,We hebben het aan onszelf te danken, want we begonnen heel slecht. In de duels en verdedigend stonden we gewoon te slapen. Ook de inzet was niet goed. We hebben de wedstrijd in de beginfase al weggegeven.”

De Zilkers kwamen in de beginfase van het duel op een 1-0 achterstand. Uit een vrije trap wist Aalsmeer op voorsprong te komen. ,,Daarna kwamen we 2-0 achter”, gaat Ras verder. ,,Misschien maakten zij eerst een overtreding, maar we traden gewoon op dat moment te slap op. We kregen de goals te makkelijk tegen.”

Los zand
De bezoekers kregen nog wat kansjes, maar konden de aansluitingstreffer niet maken. In de rust had Ras een woordje te bespreken met zijn spelers. Het slappe en matige voetbal stond de trainer niet aan. Ras hield zijn spelers een spiegel voor.

,,We hebben dit helemaal aan onszelf te wijten. De concurrenten hebben goede zaken gedaan en komen steeds dichterbij. We moeten ervoor zorgen dat we er met Pasen weer staan. Dan moeten we het tegen SV DIOS rechtzetten. We hebben collectief gefaald. Ik had in de rust elf spelers kunnen wisselen. Het was allemaal los zand.”

Aalsmeer weet Van Nispen-doelman Stan van Maris te passeren.

,,Wat ik zo frappant vind, is dat ik na de warming-up tegen Rijnland dacht dat we het moeilijk zouden krijgen. In die wedstrijd scoorden we al na twaalf seconden. Tegen Aalsmeer zag alles er serieus en goed voorbereid uit en kregen we de deksel op de neus. We waren de eerste twintig minuten gewoon niet bij de les.”

Zelfde schuitje
Van Nispen en FC Aalsmeer zitten dit seizoen in het zelfde schuitje. Beide ploegen hadden voorafgaand aan de competitie hoge verwachtingen, maar die konden vervolgens niet waar gemaakt worden. Allebei kenden ze een matige start van de competitie en de twee clubs lijken nu ook de weg omhoog te hebben ingezet.

,,Ik vond Aalsmeer niet beter. Deze nederlaag ligt echt aan onszelf. In die categorie komt die ook. We hebben collectief gefaald. Ik vind dat je het elkaar makkelijk moet maken. Als iemand achterin de bal heeft en het middenveld staat stil, dan maak je het voor je medespelers er niet makkelijker op.”

,,In de rust kreeg ik een gelaten reactie van mijn ploeg. We startten de tweede helft nog goed, maar we kregen na ongeveer tien minuten de 3-0 om onze oren. Daarna lieten teveel jongens het lopen en was de wedstrijd wel gespeeld.” De thuisploeg maakte het bezoek van De Zilkers nog een beetje pijnlijker, want ook de 4-0 kwam in de slotfase nog op het scorebord.