René Ras is ook volgend seizoen de trainer van Van Nispen. De Zilkse voetbalclub en de coach zijn tevreden met elkaar en dus was er geen reden om de samenwerking te stoppen. Van Nispen is al jaren derdeklasser, maar als het aan Ras ligt komt daar binnenkort verandering in.

René, gefeliciteerd met je contractverlening. Je zit goed op je plek dus…
,,Ik ben een kind van de club. Vanuit het bestuur had ik begrepen dat ze graag met mij door wilden. Ik zelf wilde ook ook, mits de spelersgroep er achter zou staan. Als er meer dan twee spelers liever een andere trainer voor de groep hadden gezien, dan was ik zelf op zoek gegaan naar iets anders.”

De contractverlenging is, kijkend naar de resultaten, van dit seizoen misschien ook wel logisch?
,,We draaien op zich goed mee. We hebben links en rechts onnodig wat puntjes laten liggen. We hebben hadden iets meer punten kunnen hebben in mijn ogen. Daarentegen hebben we ook wel wat wedstrijden gehad waar we achteraf gezien teveel gehad hebben.”

Maar, een derde plaats. Dat is niet verkeerd. Staat jouw groep er beter voor dan vorig seizoen?
,,We hebben een goede spelersgroep. De afgelopen twee seizoenen hebben we redelijk veel blessures gehad. Dan zie je toch dat je qua groep smal bent. We hebben ongeveer acht spelers die het niveau bepalen en als je er dan over twee of drie niet kunt beschikken, dan wordt het kwalitatief minder en wordt het krap.”

Dit seizoen heb je daar gelukkig nog niet veel mee te maken gehad. Maakt dit het voor jou uitdagend?
,,Het liefst heb ik keuze in overvloed. Dan is het wel vervelend dat je jongens uiteindelijk moet teleurstellen, omdat ze op de bank zitten. Maar dat heb ik liever. Nu moet je ook keuzes maken en dan is het leuk dat je uit jonge gasten kunt kiezen. De laatste twee weken heeft er een A-junior meegedaan. Maar je kunt van hen niet verwachten dat zij het team op sleeptouw nemen. Maar ik vind het wel leuk om met dit soort gasten te trainen.”

Jouw ambitie. Is dat promotie naar de Tweede Klasse?
,,Uiteindelijk wel. Toen ik bij Van Nispen begon was de doelstelling binnen vijf jaar naar de Tweede Klasse te promoveren. Het geraamte bij Van Nispen staat goed. De aanwas is ook goed. Nu is het te hopen dat we iedereen in het eerste behouden en dat er wat talentvolle jongens uit de A overkomen. Je hoopt ook altijd dat er spelers van VVSB en Hillegom in een eerste elftal willen spelen en dan naar Van Nispen komen. Dit jaar moeten we gewoon bij de eerste vijf eindigen. Dan is de kans groot dat we een periode pakken.”

Kijkend naar de ranglijst is dit seizoen alles nog mogelijk…
,,Zeker. Alles is mogelijk. De eerste zeven kunnen op dit moment promoveren. Het verschil qua punten is niet groot. Ik vind SJZ, Alphen en Rijnland de beste ploegen. De Derde Klasse A is een mooie afdeling en je moet prestatiegericht zijn om te promoveren.

Je gaat in ieder geval met een goed gevoel de winterstop in.
,,We hebben het goed afgesloten. De laatste competitiewedstrijd hebben we gewonnen en het feest na afloop was ook fantastisch. We gaan lekker eten met elkaar en dan lekker de kerst in. Op 3 januari beginnen we weer.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude