Lars Rauws voetbalde slechts één seizoen in een ander shirt dan het gele tenue dat hij nu aan heeft. De ras-Lissenaar verruilde in de jeugd het vertrouwde Ter Specke voor een jaartje Sparta Rotterdam. Daarna kwam hij weer terug bij de club waar hij inmiddels ruim 200 wedstrijden voor speelde in het eerste elftal. En juist dat feit, deed hem afgelopen week besluiten eens verder te kijken.

Niet dat hij uitgekeken is op Lisse. Het is meer de zin in iets nieuws. Hij had ook zomaar, als hij een andere keuze had gemaakt, de nieuwe ‘Mr. Lisse’ kunnen worden. Maar nu Rauws richting de dertig gaat, is juist dit het moment om nog eens iets anders te kunnen doen.

Duidelijkheid
Toch kwam zijn bericht voor de achterban als donderslag bij heldere hemel. ,,Toen het zondag naar buiten kwam, kreeg ik direct berichtjes. Dat had ik ook wel verwacht. Het was voor velen een redelijke verrassing”, merkte de middenvelder van FC Lisse op.

,,Maar voor mij is het niet iets dat ik pas in de afgelopen dagen heb beslist. Toen ik de knoop uiteindelijk had doorgehakt, wilde ik het liefst direct iedereen duidelijkheid geven en mocht het wat mij betreft zo snel mogelijk naar buiten worden gebracht. Als je tegenwoordig tegen iemand zegt dat je tien euro hebt gewonnen, is het binnen no time een bedrag van duizend euro. Zo gaat het ook met dit soort berichten. Dan kan je beter maar meteen duidelijk zijn.”

Met z’n vertrek bij FC Lisse zet Rauws wel een stap in het onbekende. Hij gooit z’n oude schoenen weg, zonder nieuwe te hebben. Maar zo spannend vindt de 27-jarige voetballer het zelf allemaal niet. ,,Ik had ook kunnen denken: ‘laat ik afwachten wat FC Lisse wil’. Maar eigenlijk wilde ik dat niet. Ik wil gewoon in het nieuwe seizoen, een nieuwe kleedkamerdeur. Ik ben een gevoelsmens en sta overal voor open. Alles is afhankelijk van wat er nu langskomt.”

,,De promotie naar de Tweede Divisie vond ik het mooiste. Dat besef je op dat moment zelf nog niet.”

De club zelf, de sfeer of de prestaties hebben geen invloed gehad op de keuze van de middenvelder, vertelt Rauws. ,,Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij FC Lisse en dat heb ik nu nog steeds. Maar eigenlijk maakt deze beslissing nu ook een positief gevoel in mij los. Ik heb gewoon zin in iets anders.”

Rauws werd zelf in 2016 en 2019 gekozen tot beste speler van de selectie. Maar vooral de teamprestaties blijven hangen bij hem. ,,De promotie naar de Tweede Divisie vond ik het mooiste. Dat besef je op dat moment zelf nog niet. Pas dagen later drong dat tot je door. Ik vond ook dat wij in dat seizoen kampioen hadden moeten worden. Dat werd IJsselmeervogels, terwijl wij twee keer van die club wonnen. Wij verspeelden alleen de punten tegen de kleinere clubs op dat moment.”

Geen rol
Het besef dat hij na dit seizoen niet meer in een Lisse-shirt voetbalt, zal vast ook later echt binnenkomen. Op social media werd al gemengd gereageerd op z’n besluit. Waar de ene helft z’n besluit begreep, baalde de andere helft openlijk van het vertrek van opnieuw een ras-Lisser die de club verlaat. Vorig seizoen vertrok Rowdy van der Putten bijvoorbeeld al bij de Lissenaren.

,,Dat ook hij is vertrokken, heeft bij mij geen rol gespeeld. Ik heb volledig naar mijn eigen gevoel geluisterd. Op dit moment is er nog niks concreets met betrekking tot een nieuwe club. Voor nu wil ik er vooral met Lisse nog een goed seizoen van maken. Als je mij kent, dan weet je dat ik geen stap minder zal zetten dan voor deze beslissing. Als je een handtekening zet onder een contract, dan weet je tot hoe lang het duurt en tot die tijd moet je jezelf honderd procent inzetten voor de club.”

Foto: Hubert Habers

Bekijk ook: ‘Één-tweetje: ,,Edwin Grünholz deed een Ronald Koemannetje”‘ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer