Eind oktober verlengde Joey Ravensbergen zijn lopende verbintenis met nog eens twee seizoenen. Dat betekent dat de linksback van Quick Boys minimaal tot medio 2021 op Nieuw Zuid te bewonderen is. De 22-jarige voetballer is daar intussen een vaste waarde. Ook onder Erik Assink stoomt de vleugelverdediger met de regelmaat van de klok op richting vijandelijk doel.

Met dat laatste is direct zijn handelsmerk genoemd. Ravensbergen (22) is verdediger en aanvaller tegelijk. In dat opzicht heeft Quick Boys een moderne back in huis, die het ook graag langer aan zich wilde binden. ,,Dat klopt inderdaad”, beaamt de Katwijker.

,,Echt moeilijk om mijn contract te verlengen is het geen moment geweest. Ik heb het uitstekend naar mijn zin hier. Er staat nu een goede en stabiele groep. Daar kunnen we voorlopig even mee vooruit, hoewel er natuurlijk altijd mutaties zullen zijn. Trouwens, wat kan ik me nog meer wensen? Ik woon, werk en voetbal in Katwijk. Dat is toch een ideale situatie? Als ik om mij heen kijk zie ik jongens die wekelijks vier keer van heinde en verre moeten komen. Voor mij hoeft dat niet zo nodig.”

,,Mijn stelling is dat hoe fitter je bent, hoe kleiner het risico op blessures is.”

Ravensbergen, in het dagelijks leven personal trainer op een sportschool in Katwijk, is mede door die bezigheid eigenlijk de hele week met sport bezig. Om daarnaast voor zichzelf ook vijfmaal(!) per week aan krachttraining te doen. ,,Ja, ik durf te zeggen dat ik voor het voetbal leef. Mijn stelling is dat hoe fitter je bent, hoe kleiner het risico op blessures is. Ik voel me er in ieder geval goed bij.”

Mijlpaal
Daar komt bij dat zijn positie in het elftal ook de nodige kracht kost. Dat wordt mede ingegeven door de speelstijl die Quick Boys hanteert. ,,Natuurlijk ben ik in eerste instantie verdediger. Maar omdat voor ons verdedigen vaak al op de helft van de tegenstander begint, sta ik altijd hoog, zoals dat zo fraai heet.”

Veel aanvallen van Quick Boys beginnen dan ook met een rush langs de lijn van Ravensbergen. Om de bal vervolgens al dan niet na een combinatie, voor het vijandelijke doel te slingeren. Dat leverde de afgelopen seizoenen al de nodige goals op. ,,Zelf scoren zit er niet echt in. Meestal blijft het beperkt tot één goal per seizoen. Die moet dit jaar trouwens nog komen, maar als een ander scoort heb ik er geen enkele moeite mee, integendeel.”

Aanstaande zaterdag hoopt Ravensbergen tegen Harkemase Boys zijn honderdste officiële duel voor Quick Boys te spelen. Een mooie mijlpaal, waar hij ook weer niet al te lang bij stil wil blijven staan. ,,Voor mij is het vanaf zaterdag gewoon op naar de tweehonderd.”

,,Zeg nu eerlijk, wat is er als Katwijker nu mooier dan die wedstrijd te mogen spelen?”

,,Natuurlijk kan het in Friesland een mooie dag worden. We zullen sowieso moeten winnen en als het meezit pakken we de eerste periodetitel. We zijn daarbij alleen afhankelijk van het resultaat van Noordwijk. Lukt dat niet, dan twijfel ik er geen moment aan dat we die prijs dit seizoen toch een keer binnenhalen. De nadruk ligt bij ons op promoveren. Het liefst als kampioen. De Tweede Divisie is toch het doel dat we dit seizoen moeten zien te bereiken.”

Terug op niveau
Als het zover komt wordt ook de ‘Kattukse derby’ opnieuw in ere hersteld. Iets waar Ravensbergen enorm naar uitkijkt. Begonnen op De Krom verkaste hij op twaalfjarige leeftijd naar buurman Quick Boys. Zijn hart kleurt daarom nog altijd voor een stukje oranje-zwart. Veel van zijn vrienden spelen er nog altijd.

,,Maar nu is het toch echt Quick Boys, hoor. Zeg nu eerlijk, wat is er als Katwijker nu mooier dan die wedstrijd te mogen spelen? Daarnaast houdt het in dat de club weer terug is op het niveau waar het ook thuishoort.”

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook: ‘Van onbevangen debutant naar basisklant’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan