De ene 0-0 is de andere niet. In het geval van ONS Sneek tegen Quick Boys was de uitslag zaterdag een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. De Katwijkers namen zodoende een puntje mee uit Friesland. Volgens verdediger Joey Ravensbergen zat er ook niet veel meer in. De zevende plaats in de Derde Divisie blijft zodoende in handen van de Katwijkers. 

,,Je gaat altijd met de gedachte het veld in om te winnen, maar een wedstrijd ontvouwt zich zo soms ook in een richting die voor beide ploegen voor tevredenheid zorgt. Dat was nu misschien ook wel zo.” In Sneek is het voor iedere ploeg lastig voetballen, zo ook voor de Katwijkers. ,,Het veld was keihard en op het einde zag je bijna niets meer. De scheidsrechter vond het zo erg dat hij het twee minuten voor tijd wilde staken, maar beide aanvoerders wilden gelukkig door.”

Gestaakt
In de voorgaande 88 minuten waren de bezoekers misschien wel de best voetballende ploeg, maar dat zegt tegen Sneek nooit zoveel. ,,We hadden verreweg het meeste balbezit, maar meer dan een paar goede aanvallen over rechts en links zat er niet in”, zag Ravensbergen. ,,Ik vond ons overigens wel goed voetballen. Sneek probeerde het wel, maar wij waren gewoon beter.” De thuisploeg kreeg voor de rust nog wel een goede kans, maar dat leverde geen schade op voor de formatie van Jan Zoutman.

Grote kans
Na de hervatting hield Quick Boys wel de controle, al probeerde Sneek het met lange ballen de defensie van de Katwijkers moeilijk te maken. Vooral de beresterke Yume Ramos bezorgde de ploeg het nodige werk. ,,Zij hadden wel door dat het voetballend lastig werd, en dus kozen ze meer en meer voor de lange bal. Dat beheersen ze prima. Dat zie je ook wel.” Dat leverde ook een goede kans op op de 1-0, maar Martijn de Zwart stond paraat toen een Sneek-aanvaller ontsnapte en dreigde de score te openen. ,,Verder hebben we niet veel weggegeven. Een ander positief punt van de middag”, aldus de linksback. Quick Boys zelf kwam na de rust niet meer echt gevaarlijk voor het doel van de Friezen, waardoor 0-0 een logisch gevolg was van het spelbeeld.

Voor Quick Boys was het echt de eerste serieuze test van 2017. De ploeg was tijdens het trainingskamp van vorige week in Tenerife niet in actie gekomen. In plaats daarvan werd er onderling geoefend. ,,Het was een relaxed trainingskamp. We hebben veel leuke dingen gedaan, waaronder gevoetvolleyd.”

Debuut
Bij de Katwijkers maakte opvallend genoeg Robert Steemers zijn basisdebuut dit seizoen. De aanvaller was lang op het tweede plan door een blessure en weinig speeltijd. Ook de nieuwste aanwinst Hermann Kabasele maakte zijn opwachting elf minuten voor tijd.  ,,De groep wordt steeds wat groter. Delano A Cohen zat ook weer fit op de bank. Dat is alleen maar prettig voor de trainer.”

ONS Sneek – Quick Boys 0-0

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, Mahmoed, Van der Plas, Driebergen (71. Misa-Danso, Steemers, Van Steen, Den Hartog (77. Kabasele).

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen